Efemèrides menorquines del mes de gener de 1918, s’Any des Grip El primer de gener de 1918 es constituïa l'Ajuntament de Ferreries

– El 5 de gener de 1918 prenia possesió com a Dean de la Catedral de Menorca el Dr. D. Josep Febrer Al·lès, natural de Ferreries i que més tard seria nomenat Fill Il·lustre de Ciutadella, on també hi té dedicat un carrer, el del Dean Febrer.

– El moviment demogràfic a la població d’Es Mercadal al 1917 va ser el següent: 81 naixements, 22 matrimonis i 42 defuncions. Per tant en aquell any Es Mercadal va augmentar la seva població en 29 persones.

– 1 de gener 1918, quedava constituït l’Ajuntament de Ferreries. Era presidit per Francesc Florit Florit al que acompanyaven Miquel Al·lès Pons com a primer tinent de batle; Pere Sans Sintes, segon tinent de batle; Gabriel Cardona Enrich, regidor Síndich i com a regidors: Jeroni Florit Piris, Francesc Mascaró Febrer, Antoni Coll Febrer, Joan Pons Riera i i Josep Pons Florit. Tots ells católico-monàrquics.

– A la processó de Sant Antoni de 1918 només hi va assistir el tercer tinent de batle, Josep Caymaris, i que no hi va haver tampoc els regidors muntant a cavall. Va ser l’únic representant municipal el que va portar el penó d’Alfons III a peu i va donar els “Tres Tocs”.

– El 30 de gener de 1918 eren avistats davant els “Bérecs de Son Saura” un submarí i un vaixell de guerra de grans dimensions. Cal recordar que al 1918 Europa patia encara la Primera Guerra Mundial.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.