Efemèrides menorquines del mes de gener de 1918, s’Any des Grip El primer de gener de 1918 es constituïa l'Ajuntament de Ferreries

– El 5 de gener de 1918 prenia possesió com a Dean de la Catedral de Menorca el Dr. D. Josep Febrer Al·lès, natural de Ferreries i que més tard seria nomenat Fill Il·lustre de Ciutadella, on també hi té dedicat un carrer, el del Dean Febrer.

– El moviment demogràfic a la població d’Es Mercadal al 1917 va ser el següent: 81 naixements, 22 matrimonis i 42 defuncions. Per tant en aquell any Es Mercadal va augmentar la seva població en 29 persones.

– 1 de gener 1918, quedava constituït l’Ajuntament de Ferreries. Era presidit per Francesc Florit Florit al que acompanyaven Miquel Al·lès Pons com a primer tinent de batle; Pere Sans Sintes, segon tinent de batle; Gabriel Cardona Enrich, regidor Síndich i com a regidors: Jeroni Florit Piris, Francesc Mascaró Febrer, Antoni Coll Febrer, Joan Pons Riera i i Josep Pons Florit. Tots ells católico-monàrquics.

– A la processó de Sant Antoni de 1918 només hi va assistir el tercer tinent de batle, Josep Caymaris, i que no hi va haver tampoc els regidors muntant a cavall. Va ser l’únic representant municipal el que va portar el penó d’Alfons III a peu i va donar els “Tres Tocs”.

– El 30 de gener de 1918 eren avistats davant els “Bérecs de Son Saura” un submarí i un vaixell de guerra de grans dimensions. Cal recordar que al 1918 Europa patia encara la Primera Guerra Mundial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip