Òmnium recull signatures per l’amnistia i l’autodeterminació en un centenar de punts fixos arreu de Catalunya "Suspendre la democràcia és tenir presos polítics, exiliats i milers de represaliats", afirma Marcel Mauri

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, atenent els mitjans el 14 de gener del 2021.

ACN Barcelona .- Òmnium Cultural ha instal·lat un centenar de punts fixos arreu de Catalunya per recollir signatures a favor de l’amnistia i el dret a l’autodeterminació. El vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha advertit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “suspendre la democràcia és tenir presos polítics, exiliats i milers de represaliats”. I per això, ha dit, “davant del joc brut dels poders de l’Estat” l’entitat no renunciarà a l’amnistia ni a l’autodeterminació. “No cedirem al xantatge de l’Estat, porti el nom que porti”, ha alertat. Mauri ha reclamat seguir “mobilitzats i ferms” per aconseguir aquests dos objectius, alhora que ha afirmat que l’Estat seguirà “utilitzant totes les eines” al seu abast per “limitar drets”.

El vicepresident d’Òmnium no ha descartat, en el marc d’aquest escenari, que l’Estat impugni el tercer grau que les presons de Lledoners, Wad-ras i Puig de les Basses han tornat a proposar per als presos de l’1-0, sis mesos després que el Tribunal Suprem tombés la primera concessió d’aquest règim.

Aquesta és la segona onada de recollida de signatures que impulsa Òmnium després de “l’èxit” que va assolir la primera, el desembre passat. La campanya s’emmarca en l’acord de l’independentisme per aprovar una llei d’amnistia que abraci tots els represaliats i coordinats amb la resta d’entitats que donen suport a l’amnistia.

L’objectiu és aconseguir el màxim de suport possible de la ciutadania per tal que l’estat espanyol “reconegui l’existència d’un conflicte polític a Catalunya”, un conflicte que “només es pot resoldre” a través d’una llei d’amnistia i “fent possible l’exercici del dret a l’autodeterminació”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia #MeVoySeguro