Els EUA conclouen que la Xina està cometent un “genocidi” contra els uigurs L'administració de Trump denuncia "crims contra la humanitat" un dia abans de l'inici de mandat de Biden

REUTERS/Carlos Barria

ACN Brussel·les .- L’administració de Donald Trump ha conclòs aquest dimarts que la Xina està cometent un “genocidi” i “crims contra la humanitat” contra els uigurs. Després d’haver analitzat els “fets disponibles” i només un dia abans de l’inici del mandat de Joe Biden, el secretari d’Estat, Mike Pompeo, ha assegurat en un comunicat que la Xina està “cometent un genocidi” contra aquesta minoria i que “s’està sent testimoni d’un intent sistèmic per destruir els uigurs”. “Després d’una anàlisi exhaustiva dels fets disponibles”, Pompeo assegura que els EUA han detectat que des del març del 2017 la Xina està fent empresonaments “arbitraris”, tortures i restriccions a la llibertat de religió, d’expressió i de moviment contra els uigurs.

“Les autoritats que governen la segona potència del món en termes econòmics, militars i polítics han deixat clar el seu compromís amb l’assimilació forçada i total eliminació d’una minoria ètnica i religiosa vulnerable”, ha dit Pompeo.

Per tal de frenar el “genocidi” contra els uigurs, Pompeo ha reclamat a les instàncies judicials internacionals que “promoguin la rendició de comptes dels responsables” de les “atrocitats” contra els uigurs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.