L’Estat “escoltarà” les comunitats sobre el toc de queda però creu que “hi ha marge” per adoptar altres mesures

ACN Madrid .- El govern espanyol “escoltarà” aquest dimecres les peticions de les comunitats que volen avançar a les 20h el toc de queda, però creu que encara “hi ha marge” en les mesures de limitació de la mobilitat que actualment poden desplegar per combatre amb eficiència la tercera onada de covid. Així ho ha apuntat la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, un dia abans de la celebració del Consell Interterritorial de Salut. Demà, ha dit, els consellers podran expressar amb més detalls les seves demandes, alhora que es debatrà quines són les línies del decret que les comunitats autònomes “poden seguir aprofundint”.

Montero ha justificat que el seu executiu recorregués a la justícia la decisió de la Junta de Castella i Lleó d’imposar un toc de queda a les 20h, perquè al seu entendre vulnera la legalitat vigent i segons ha afirmat l’obligació del seu govern és fer complir la llei, més encara quan es tracta de limitacions dels drets fonamentals de les persones.

Ara per ara, ha recordat, la legislació estableix que el rang del toc de queda comença a les 22h i el govern espanyol considera que el decret de l’estat d’alarma encara permet que les comunitats explorin altres mesures per lluitar contra l’expansió de la pandèmia.

En aquest sentit ha recordat que cal que les comunitats adoptin les decisions al sí del Consell Interterritorial de Salut i no les impulsin de manera “individual”. “Cal comptar amb les opinions dels experts”, ha dit, i discutir-les al punt de trobada de les conselleries i el govern espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.