El PP demana respostes sobre les mesures preses pel consistori de Ciutadella per evitar l’expansió de la Covid

Coincidint amb el preocupant augment de la incidència de casos de Covid a Ciutadella, a l’alça des de la setmana passada, el passat 13 de gener el grup municipal del PP va sol·licitar a l’Alcaldessa de Ciutadella la convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment del Pla Covid al municipi i aquesta petició encara no ha estat atesa.

Els regidors del Partit Popular consideren que “s’ha de facilitar informació a tota la Corporació municipal sobre les possibles causes de l’elevada incidència”, així com sobre “els motius que haver provocat aquesta situacióció i les mesures adoptades per a la seva prevenció durant les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis “.

Tot i la preocupació que l’augment de casos produeix a Ciutadella (més del doble que a Maó, amb un total de 198 casos al municipi de Ponent enfront dels 86 del de Llevant), l’equip de govern de Ciutadella, una setmana després de la petició de la convocatòria urgent de la Comissió de Seguiment, encara no ha convocat aquesta comissió. “Tant l’Ajuntament com l’oposició han de sumar esforços contra la pandèmia”, explica la regidora popular, Joana Mari Pons Torres, “La absència de convocatòries de la Comissió de Seguiment del Pla Covid no impedeix actuar com una ciutat unida en contra de la pandèmia “.

Mentre el grup popular espera aquesta convocatòria i davant la urgència de la situació, els regidors populars han decidit plantejar les següents preguntes en el Ple d’aquest dijous:

1. Hi va haver algun dispositiu policial especial per a la prevenció de la Covid durant les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis?

2. Si és que sí, Podrien detallar el nombre d’efectius, horaris en què van desplegar, mesures preses, etc.?

3. Si és que no. Per quin motiu?

4. Hi va haver informadors sobre les precaucions que havien d’adoptar en relació a la Covid durant les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis?

5. Si és que sí. Quines van ser aquestes mesures?

6. Si és que no. Per quin motiu?

7. Quantes denúncies i sancions s’han interposat durant aquestes festes?

8. Hi va haver algun tipus de protocol de coordinació entre les diferents forces de seguretat durant aquest període?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.