L’UVAC de Ponent registrava 2 casos el 21 de desembre i passa als 222 d’avui, 20 de gener

Foto: Antxon Castresana

El passat 21 de desembre, just abans d’iniciar-se les festes de Nadal, la UVAC de Ponent sols registrava dos casos de seguiment domiciliari per la COVID-19. Un mes després, i passades les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis, aquesta UVAC és la que té més casos en seguiment a l’illa amb 222.

Dia 21 de desembre de 2020,  la situació de les UVACS a Menorca era la següent:

Llevant: 72 casos
Centre: 26 casos
Ponent: 2 casos

A resultes de les festes de Nadal, el dia 28 de desembre es comencen a incrementar els casos de seguiment domiciliari que es reparteixen de la següent manera a la nostra illa:

Llevant: 59 casos
Centre: 23 casos
Ponent: 21 casos

Però on es nota l’increment és després de Cap d’Any on els casos es mutipliquen, encara que és Llevant qui encara té el gruix de casos de la pandèmia. Així les dades del 8 de gener indiquen el següent seguiment UVAC:

Llevant: 85 casos
Centre: 52 casos
Ponent: 64 casos

Amb aquestes dades es comença a veure que l’UVAC de Ponent, sense casos a Ferreries, és la que més puja en relació a les altres i des de la dada abans de l’inici de les festes, i per tant és Ciutadella que té aquests nous infectats.

Les dades del Servei de Salut de Menorca del passat dia 12 de gener, que comencen a inclòure els contagis de les trobades del Dia de Reis i sortides a dinars per mor de la bonança meteoròligica, mostren que les xifres es van incrementant, si bé és encara Llevant que les lidera, però els casos estan repartits en tres poblacions, mentres que els 97 de Ponent són a Ciutadella, pel fet que no hi ha casos a Ferreries, i per tant la situació és ja més que preocupant. Per altra banda, és a la zona Centre (Es Mercadal i Alaior) on hi ha una menor pujada de casos.

Llevant: 117 casos
Centre: 56 casos
Ponent: 97 casos

A les dades facilitades avui, 20 de gener, per primera vegada Ponent lidera les xifres, i si es segueix amb la tònica de que Ferreries no té casos, seria Ciutadella amb 222 contagiats en seguiment UVAC, sense comptar les persones d’aquesta població ingressades al Mateu Orfila. També es disparen a la zona Centre amb un augment de 22 infectats, i menor a Llevant que en suma 23, mentres que Ponent en suma 125 en 8 dies.

Llevant: 130 casos
Centre: 78 casos
Ponent: 222 casos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.