Actes 8 Març

Sant Lluís amb la participació de SOIB Jove neteja diversos punts negres del municipi 13 persones han estat contractades per a rebre formació i realitzar tasques complementàries a les de la brigada municipal

L’Ajuntament de Sant Lluís va incorporar el passat mes d’octubre a 13 persones menors de 30 anys dins del programa SOIB Jove, una iniciativa per oferir formació i ocupació. En el marc d’aquest programa, s’ha afrontat la neteja de punts del municipi que acumulaven gran quantitat de desperdicis i residus. Un d’aquests punts és el que s’ubica a l’entrada del Camí de Sa Vigía, al llogaret de Torret. La conducta incívica reiterada d’algunes persones havia suposat l’acumulació de residus a una zona colindant als contenidors, que ara s’ha netejat amb la participació dels participants al programa SOIB Jove. A més d’aquest, s’han netejat també punts negres a Binissafúller Platja i a Pou Nou.

L’equip de govern, a través de l’àrea de Medi Ambient, té com a objectiu acabar amb aquests punts bruts al municipi, amb tasques de neteja i també incrementant el control sobre aquestes zones més conflictives. Properament s’actuarà a punts negres ubicats a Las Lomas (al camí vell de Biniancolla) i a S’Algar. A la vegada, es fa una crida a la ciutadania, per tal que aboquin els seus residus a les zones autoritzades i que, en cas necessari, facin ús del servei de recollida de residus voluminosos. Les conductes incíviques impliquen una mala imatge del municipi, molèsties al veïnat i a la vegada suposen un cost econòmic afegit per a les arques municipals.

El programa SOIB Jove és un dels tres als que s’ha acollit l’Ajuntament de Sant Lluís per a donar feina a 37 persones en diferents terminis al municipi, i així poder oferir-los formació i a la vegada obtenir un reforç per a feines municipals de diversos àmbits (brigada, jardineria, biblioteca, administració, etc.). En el cas concret del programa SOIB Jove, el programa mobilitza a 13 persones (10 alumnes, 1 director, 1 docent i 1 auxiliar administratiu). Durant 2 hores al dia reben formació diversa, i la resta de jornada laboral la dediquen a tasques relacionades amb la brigada municipal. A través d’aquest programa s’ha restaurat el mobiliari del Circuit Natural, i s’han pintat instal·lacions del parc infantil de Punta Prima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.