Anam cap a un nou confinament?

Fotografia d’arxiu, feta el mes de març de 2020. Quan es va iniciar el comfinament.

Aquesta és una de les preguntes que més hem sentit al llarg de la darrera setmana, perquè la situació empitjora cada dia i les recomanacions que ens fan els experts sanitaris com l’epidemiòleg ciutadellenc, Maties Torrent acaben en sac romput.

La gent es segueix trobant a dinars, a terrasses, a sortides… sense mantenir les distàncies i sense mascareta, i el virus segueix campant, contagiant, fent que hi hagi nous ingressos a l’hospital i, el que és més greu de tot és que hi ha persones que estan morint per mor d’aquesta malaltia de la que encara desconeixem molt, potser massa.

Cada dia podem veure com hi ha molta gent asseguda a les terrasses sense portar mascareta quan no estan consumint i, que xerren entre ells sense fer-ne ús. Aquesta irresponsabilitat ha fet que el sector de la restauració pagui els plats romputs de les imposicions de la Fase 4, especialment els restaurants que no poden obrir els seus interiors. El poc seny i la manca de rigorositat en fer complir les normes d’uns, ha acabat perjudicant i molt als que ho feien bé. Com també és més que trist que hagin de tancar els restaurants i en canvi no hi hagi més vigilància a les trobades de dinars i de llargues sobretaules a xalets, hortals, etc, per part de no convivents i de diferents nuclis familiars, i més sabent que és a aquests dinars entre “amics” on s’han contagiat moltes persones, i entre elles infants que després han fet que es confinin o es contagiïn mestres i altre alumnes.

Hem de fer ús de les mascaretes a les terrasses, als comerços, als llocs de treball. Hem d’evitar fer vida social, per molt que ens costi. Evitar dinars, berenars i sopars entre no convivents, i de manera especial compartir plats a taula com pizzes, tapes, etc. Un bol de patates xurres pot ser un niu de contagi fort, perquè ens posam la mà a la boca, impregnat de saliva o aerosol els dits i després els posam de nou al bol contaminant-lo, tot fent que la persona que després agafa aquestes patates, també es contagiï.

Anam cap a un confinament que ens hem cercat; anem cap a un confinament més que necessari per a reconduir la situació, perquè cada dia demostram que sinó ens tanquen a casa, no sabem actuar amb responsabilitat.

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *