Castells vol una universitat pública “totalment gratuïta” amb una reforma fiscal que faci pagar més a les grans empreses El ministre creu que Puigdemont "és un exiliat" però troba que potser és "desafortunat" comparar-lo amb els republicans

El ministre d’Universitats Manuel Castells

ACN Barcelona .- El ministre d’Universitats, Manuel Castells, assegura que vol arribar a “la gratuïtat total de la universitat” amb una reforma fiscal que faci pagar més a les multinacionals com “Google, Microsoft”. En una entrevista que publica aquest diumenge ‘El Periódico’, Castells ha recordat que les facultats “han patit retallades del 21% en el finançament” i ha defensat que “això només es pot canviar amb diners públics”. El ministre defensa que Puigdemont “és un exiliat” però troba que “potser va ser desafortunada” la comparació que va fer el vicepresident Pablo Iglesias amb els republicans de la dictadura franquista.

Castells ha explicat que a l’executiu espanyol “hi ha acord” amb la necessitat de concedir indults als polítics presos per l’1-O, però ha recordat que “requereixen un procés jurídic”. “Jo els faria demà, el problema és que si no es fan bé jurídicament, es poden anul·lar”, ha afegit.

El ministre ha detallat que a les universitats, en aquest context de pandèmia “hi ha molta dificultat en els professors, més que en els estudiants, en acostumar-se a la idea de l’ensenyament ‘online'”.
Defensa que “la presencialitat ha de ser preferent” quan es pugui, però sosté que “hi ha mètodes fàcils” per evitar que es copiï als exàmens.

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *