UP gestionarà més de 12 milions d’euros per donar resposta a la crisi del coronavirus Les polítiques d’Habitatge, Agenda Urbana, Cooperació i Ocupació i Formació seran claus per a reduir l’impacte social i econòmic de la pandèmia

Unides Podem (UP) gestionarà, a través de la conselleria d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, un total de 12.080.606 euros en els pressupostos de 2021 del Consell de Menorca, un 15% més respecte els de 2020.

“Mantenim el ferm compromís de reforçar les polítiques d’Habitatge, destinant 200.000 euros per a comprar sòl urbà i posar-lo a disposició de les polítiques públiques que donen resposta a la manca d’accés. Habilitem 105.000 euros al funcionament de l’Oficina Insular d’Habitatge per atendre a tots els col·lectius que es troben en exclusió residencial o emergència habitacional.

Continuarem amb el programa de Lloguer Ètic amb una convocatòria anual d’ajuts per 37.000 euros. Considerem que aquests immobles buits o de lloguer de curtes estades, poden facilitar l’accés a l’habitatge a famílies amb dificultats. D’altra banda, el Pla d’Habitatge Social 2017-2021 recull una sèrie de serveis que es posaran en marxa pròximament, com els 18.000 euros a la redacció del projecte d’execució per al centre de baixa exigència, que atendrà els ciutadans que es troben en situació de sensellarisme.

A més, donarem la primera passa per acabar amb la pobresa energètica, obrint una línia de subvencions per un import de 40.000 euros, amb la intenció de fer millores domèstiques encaminades a davallar la despesa elèctrica. De la mateixa manera, el Consell destinarà 50.000 euros que complementaran la dotació que arribi d’Europa, i que ha estat reconegut amb el 100% de la financiació europea, en el marc del Project Development Assistance, referent a la rehabilitació energètica d’edificis residencials a Menorca”.

La pandèmia ha trastocat tots els plans i les prioritats han canviat. Des de l’àrea de Participació Ciutadana es vol donar una volta als pressupostos participatius. Plantegem una convocatòria oberta de subvencions destinades a projectes innovadors que donen respostes als reptes de la ciutat en el marc de l’Agenda Urbana. Destinarem 500.000 euros per a projectes immediatament realitzables, replicables i que aportin un valor social i mediambiental als pobles.

En Cooperació Local seguirem donant suport als ajuntament i vetllarem per al compliment dels convenis entre aquestes institucions i el Consell. El Pla Insular de Cooperació comptarà amb una partida de 2,5 milions d’euros que serviran per a millorar els serveis de tots els pobles de les zones turístiques. Aquest any comptem amb el Pla de Reactivació Econòmica del Govern Balear, dotat amb 5,4 milions d’euros.

Els bombers seran un dels focus d’actuació de la conselleria amb 50.000 euros per al Pla d’Incendis i una dotació de 151.000 euros per a la millora i adquisició d’equipament. Durant 2021 es durà a terme el primer curs bàsic de bombers, amb un pressupost de 120.000 euros.

Pel que fa a innovació, es dóna continuïtat als projectes iniciats com l’Smart Island, que gaudirà d’una assignació de 665.000 euros, i es destinen 157.000 euros al manteniment de la xarxa de fibra òptima i Wimax.

Per últim, volem emfatitzar els 1,7 milions d’euros amb els quals el departament d’Ocupació i Formació vol donar resposta a la crisi derivada de la covid-19. Els programes d’ocupació per a col·lectius vulnerables com el SOIB Reactiva o el SOIB Dona seran pilars fonamentals.

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *