Actes 8 Març

Visita guiada a l’assentament rural d’època romana de Binicodrellet

El Departament de Cultura del Consell Insular organitza una visita de portes obertes al jaciment de Binicodrellet (Es Migjorn Gran). El dia 31 de gener l’arqueòleg Ismael Moll i el restaurador Francesc Isbert faran el guiatge a aquest assentament rural d’època romana que ha estat objecte d’un procés d’excavació i restauració impulsat pel Servei de Patrimoni Històric.

El jaciment romà de Binicodrellet està situat al centre urbà d’Es Migjorn Gran. Es tracta d’una estructura que formava part d’un assentament rural. La importància d’aquest jaciment rau en el fet que és un jaciment de nova planta, o sigui, que es va construir de nou, aquest fet és rellevant, atès que, a la resta de l’illa, la majoria d’estructures romanes es caracteritzen per aprofitar espais i construccions que ja habitaven les comunitats preromanes.

Així, a partir d’una excavació arqueològica preventiva, es va poder documentar una àrea de treball amb uns dipòsits d’opus signinum. La ceràmica recuperada en aquesta intervenció va des del segle III dC fins època medieval islàmica.

Tot i que només es va poder excavar una part del jaciment, hi ha prou evidències per xerrar d’un espai on s’emmagatzemaven i es transformaven aliments.

D’acord amb les mesures sanitàries del nivell 4 en què roman Menorca, l’aforament a la jornada és limitat per la qual cosa s’han programat tres visites (a les 10, a les 10.30 i a les 11 hores). Per assistir cal inscripció prèvia a l’adreça electrònica imollpelegri@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.