Educació presenta la convocatòria d’ajuts per a la creació de places públiques i reconversió de centres privats 0-3 als arquitectes

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca mitjançant la Direcció de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, continua treballant per a impulsar la etapa educativa de 1r cicle d’educació infantil i en el compromís de creació de noves places públiques de 0-3 anys. La passada setmana va tenir lloc la Jornada sobre arquitectura i escoletes per tal de presentar la Convocatòria d’ajuts per a la creació de places públiques i reconversió de centres privats de 1r cicle d’educació infantil aquest col·lectiu.

En la jornada, presentada per la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, es va donar compte dels detalls de la convocatòria d’ajuts impulsada per la Conselleria per a la construcció de nous centres 0-3 i  els ajuts destinats a entitat privades per a fer obres en centres que atenen regularment infants de 0-3 anys i que no compten amb l’autorització educativa que, a partir d’ara serà necessària segons la nova llei d’educació.

Per la seva part, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB) va presentar i ofertar els models de plecs per a concursos i contractacions d’obres que ha preparat per ajudar als ajuntaments en la tramitació d’aquests expedients.

Des del punt de vista tècnic, Guillermo Font, arquitecte del IEPI, va explicar als col·legiats les especificitats de la normativa educativa. En el capítol d’experiències constructives en 0-3, Sergi Salvador, arquitecte del consorci d’Educació de Barcelona i Sebastià Martorell, d’Aulets Arquitectes presentaren diferents projectes de construcció de centres de 1r cicle d’educació infantil.

Per acabar, es va fer una taula rodona on participaren alguns dels assistents, plantejant diferents temes d’interès a l’hora de plantejar la construcció d’una escoleta.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.