El TC ratifica la inhabilitació immediata de Torra després de la sentència del Suprem L'expresident de la Generalitat havia demanat suspendre la pena mentre s’estudiava el recurs d’empara

L’expresident de la Generalitat, Quim Torra, arribant a l’auditori Josep Irla de Girona el 17 de desembre de 2020

ACN Barcelona .- El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat aquest dimecres el recurs de súplica de l’expresident de la Generalitat Quim Torra contra la interlocutòria del mateix TC que va denegar la suspensió cautelar de la inhabilitació d’un any i mig imposada pel Tribunal Suprem per penjar un llaç groc al Palau de la Generalitat. Torra demanava que el TC suspengués la seva inhabilitació mentre estudiava el seu recurs d’empara al·legant que si el TC acabava anul·lant la seva inhabilitació no se’l podria restituir al càrrec. Ara encara s’està a l’espera d’estudiar el fons del recurs contra la sentència del TSJC confirmada pel Suprem.

En una interlocutòria de 28 pàgines, el TC recorda que el 6 d’octubre ja va denegar la suspensió cautelar de la inhabilitació tot i admetre a tràmit el recurs de Torra per debatre el fons de l’assumpte contra la sentència del Suprem. El 14 d’octubre Torra va recórrer la primera desestimació i el TC va demanar informes a la fiscalia i a Vox, acusació popular, que van desmanar desestimar la petició. El TC ho va fer el 17 de novembre. L’1 de desembre Torra va recórrer contra aquesta segona desestimació, i ara el TC ha tornat a rebutjar el recurs.

El tribunal de garanties considera que la inhabilitació immediata de Torra el 28 de setembre passat no suposava un “perjudici irreparable” i que la pena del Suprem ja estava sent executada. Per això, restituir Torra al càrrec suposaria, segons el TC, debatre sobre el fons de l’assumpte, cosa que passarà més endavant.

Torra al·legava que si no se suspenia cautelarment la inhabilitació podia patir discriminació davant dels que demanen l’indult, però el TC diu que no es poden equiparar els casos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.