El Centre de Salut Canal Salat comptarà amb consultes de pedriatria.

A partir del 2 de febrer, el Centre de Salut Canal Salat comptarà amb més serveis especialitzats incorporant consultes de pediatria. Aquesta millora ha estat possible per la decisió de la Gerència de l’Àrea de Salut de Menorca d’ampliar el servei amb un setè facultatiu, cosa que facilitarà una rotació de torns més àmplia entre els professionals i la programació de visites fora de l’Hospital Mateu Orfila. D’aquesta manera, la sanitat pública es fa més accessible i apropa els serveis a la ciutadania per evitar que els pacients pediàtrics de Ciutadella, i també els de Ferreries i es Migjorn Gran, s’hagin de desplaçar fins a Maó per a les consultes especialitzades, cosa que estalviarà temps i donarà més comoditat als pacients i a la seva família.

Aquesta és una gran notícia, no sols per Ciutadella, sinó també per Ferreries i Es Migjorn, que veuran com el Canal Salat incrementa les seves especialitats mèdiques amb un servei de qualitat, més proper a la ciutadania i que, sobretot, evitarà, com hem dit, desplaçaments al Mateu Orfila.

El Servei de Pediatria s’ha organitzat de manera que s’atendran consultes al Centre de Salut Canal Salat tres matins per setmana (de dimarts a dijous) i s’aniran alternant els facultatius que atenen les especialitats de neonatologia, aparell digestiu, nefrologia, neurologia, endocrinologia i pneumologia. De moment, les consultes de cardiologia són les úniques que no s’hi traslladaran per manca d’un ecògraf.

La descentralització de la Salut és un avanç pel benestar i la qualitat de vida dels habitants, i amb aquesta iniciativa, des de l’Àrea de Salut de Menorca es fomenta que la sanitat arribi de manera còmoda i a la vegada precisa als seus usuaris, i és un gran avanç mèdic per a Ciutadella, especialment per aquells que han tingut fillets del cel, o tenen fillets i filletes en edat escolar, tot evitant aquests desplaçaments a Maó, que no sols suposen el temps d’espera a ser atesos, sinó també les dues hores de camí (anada i tornada) que els pares han de fer, tot demanant dies lliures a la feina o sortides de la jornada laboral.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.