Cs al Consell de Menorca lamenta el dany a la imatge de la Sindicatura de Greuges per un ús partidista en el nomenament de les noves síndiques Ayuso, defensa que "la sindicatura hauria de ser independent de les institucions"

El conseller de Ciutadans (Cs) al Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, ha lamentat el mal a la imatge de la Sindicatura de Greuges per “l’ús partidista” en el nomenament de les noves síndiques . “La Sindicatura de Greuges és una institució que ha d’actuar totalment independent del Consell Insular, equivalent a la figura del defensor del poble o la ciutadania, davant la institució insular i els ajuntaments, per aquest motiu, no s’hauria de veure afectada pels malentesos i les lluites internes dels partits polítics “, ha manifestat Ayuso.

“Des de Ciutadans sempre hem defensat la independència de les institucions i els organismes de regulació i control de les constants ingerències polítiques”, ha assenyalat el conseller taronja, que ha incidit que “accions com aquest canvi de criteri del PSOE danyen la imatge, el nom i la independència de la Sindicatura de Greuges “.

En aquest sentit, Ayuso ha declarat que “critiquem que no s’hagi informat prèviament als portaveus dels partits de l’oposició dels motius de retirar una proposta consensuada per tots els grups amb representació en el Ple, per al nomenament de les noves síndiques “.

“Volem conèixer quins han estat els motius reals per ajornar la renovació de càrrecs de la Sindicatura de Greuges. Exigim més transparència en un tema que era de consens i que, malauradament, hem conegut els motius de la seva ajornament per la premsa “, ha detallat Ayuso.

Finalment, el conseller de Cs a Menorca ha manifestat que “lamentem que la diferència de criteris dins del PSOE hagi posat en dubte la legitimitat de la senyora Bàrbara Coll, una de les candidates proposades per ells mateix”. “És un clar exemple d’ingerència partidista, que, lamentablement, danya la imatge i independència de la pròpia Sindicatura Greuges”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.