Autònoms de temporada, un col·lectiu abandonat

Foto: Antxón Castresana@

Un dels col·lectius que més està patint els efectes col·laterals i sagnants de la pandèmia, econòmicament rallant, és el dels autònoms de temporada. Aquelles persones que tenien una botiga dedicada al turisme i que obrien des del mes d’abril a finals d’octubre i que s’han vist totalment desemparats a rebre les ajudes de les Administracions, i si n’han rebut han estat més que minses i l’únic que se’ls ha recomanat és endeutar-se amb crèdits ICO, però de cap manera han rebut les ajudes que s’han donat a sectors com els de la restauració, que sí ha pogut treballar molt més que ells.

La situació d’aquest col·lectiu de petits empresaris, la majoria d’ells dels teixit comercial estan entrant en la ruïna i en el tancament dels seus negocis i activitats, perquè només han pogut treballar els mesos de juliol, agost i setembre, i han de pagar lloguer, quotes, crèdits, etc, etc, etc. Sense que es vegi cap sensibilitat per part de les Administracions cap aquest col·lectiu que com a molt van rebre una petita ajuda, si és que es pot dir ajuda, de 700 euros.

Han seguit pagant IBI, ocupació de via pública, taxes de recollida de fems, aigua, etc,  mentres que altres col·lectius com el de bars han vist com quedaven excents d’ocupació de via pública, se’ls hi permetia augmentar les terrasses i amb horaris fins a les 2 de la matinada tot l’estiu. Açò no vol dir que critiquem aquests col·lectiu empresarial que ha rebut les ajudes que li pertocaven i que per a molts seran poques, però sí que criticam i lamentam és que aquestes mesures, aquestes ajudes no es donin a tots els sectors que pateixen la pandèmia.

Es donen 1.500 euros mensuals a bars, restaurants, gimnasis que han hagut de tancar per mor de la fase 4, i no s’ha donat cap ajuda a aquells que tenen tancat des d’octubre perquè no hi ha turisme, perquè no hi ha vols, i perquè no hi ha activitat comercial als seus negocis.

És ben hora que des de l’Ajuntament de Ciutadella es donin ajudes significatives als autònoms de temporada, i que s’insti a Consell i Govern a fer el mateix, perquè ells són també part essencial del motor econòmic, creadors de llocs de feina i oferta complementaria al turisme, que tenim, encara de sol i platja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.