El Servei insular de Prevenció i Extinció d’Incendis prepara enguany un Pla Estratègic molt complet per millorar l’eficiència

El servei de Prevenció i Extinció d’Incendis de l’illa de Menorca (SPEI) es gestiona des del departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell Insular i es finança entre els 8 ajuntaments i el Consell. A la darrera reunió de batles amb el Consell es va acordar la necessitat d’aquest Pla per donar una òptima prestació del servei i avaluar la situació tant dels recursos humans com materials. Actualment ja s’estan adquirint molts dels recursos materials i a més, el pròxim 22 de febrer, comença a Menorca el primer curs de formació amb 18 bombers.

L’oferta de contracte menor per a la redacció d’aquest Pla Estratègic està ja publicada al web del Consell Insular de Menorca i romandrà oberta fins el 12 de febrer amb un pressupost màxim de 17.545 euros amb IVA inclòs. Una vegada formalitzat l’encàrrec, les tasques de redacció del Pla de l’SPEI disposaran de fins a 6 mesos per a la seva execució, ja que s’inclouen 5 plans diferenciats sobre els recursos humans, materials i d’infraestructures. La qualitat tècnica del desenvolupament de les tasques previstes serà el criteri més important per a la selecció de la millor proposta entre les que es presentin.

Els 5 plans inclosos al Pla Estratègic del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis de Menorca seran un Pla de desplegament de recursos humans, un Pla de renovació i adquisició de vehicles, un Pla de renovació i manteniment de tot aquell material operatiu necessari per intervenir en les emergències, un Pla de renovació i manteniment del vestuari per estudiar la substitució de tot el vestuari operatiu dels bombers i un Pla d’inversió en infraestructures amb anàlisi dels parcs de bombers de Maó i Ciutadella per mantenir-los en condicions òptimes. Tanmateix es redactarà una planificació anual per cobrir totes les necessitats detectades en els 5 plans i es farà una valoració econòmica de la inversió necessària per dur a terme la globalitat del Pla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.