Menorca participa amb Màlaga i Pamplona en un taller sobre el canvi climàtic i l’Agenda Urbana

El Consell Insular de Menorca representat per la Directora Insular d’Habitatge, Participació Ciutadana i Voluntariat, Paula Ferrando, amb el suport de Rafa Muñoz, tècnic del Consorci de Residus i Energia de Menorca, ha participat activament al taller estatal sobre el canvi climàtic i l’Agenda Urbana realitzat aquest 3 de febrer i organitzat per la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic i el Ministeri per la transició ecològica i el repte demogràfic. Entre els assistents ha destacat la participació de la Subdirectora General de Polítiques Urbanes del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Ángela de la Cruz, sobre la vinculació precisament de l’Agenda Urbana Espanyola amb els reptes del canvi climàtic.

A la taula rodona telemàtica s’han compartit les experiències i propostes de Menorca així com les de la ciutat de Màlaga, amb el director del seu Observatori de Medi Ambient Urbà, Pedro Marín, i les de Pamplona, amb el Director de la seva Oficina Estratègica, José Costero. El Consell de Menorca ha exposat com l’Agenda Urbana de l’illa pretén atracar les accions del Pla de la Reserva de Biosfera a les administracions més locals, als pobles i ciutats, i especialment a la ciutadania així com dissenyar noves accions a escala humana seguint les línies de l’Agenda Urbana Espanyola. Tot això per mitigar els efectes del canvi climàtic i amb el repte de coordinar les accions de totes les parts implicades i del conjunt de l’illa.

Així, des del Consell Insular s’ha explicat com els municipis de l’illa juntament amb l’OBSAM (Observatori Socioambiental de Menorca) han acordat definir un conjunt d’indicadors per fer el seguiment i avaluació no només de la Reserva de Biosfera, com ja es fa actualment des del Consell, si no també de l’Agenda 2030 i de l’Agenda Urbana. A més, s’ha incidit en la necessitat que aquests indicadors bàsics, siguin útils i comprensibles per les administracions locals i de fàcil accés i lectura pels ciutadans i ciutadanes. S’ha destacat el gran material que es té a Menorca entorn de canvi climàtic i el camí que s’obre cap a un a canvi de model amb energies renovables que s’ha de recórrer des de la ciutadania i els municipis, tant al Pla d’Acció de la Reserva de la Biosfera com a l’Estratègia Menorca 2030, i amb el reforç de l’Agenda Urbana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.