Menorca Republic: camisetes i dessuadores amb segell menorquí Per Mary Moro

L’amor per Menorca ha portat a Joan Casasnovas i Albert Bosch a crear Menorca Republic. Ciutadellencs tots dos, aposten per unes camisetes i dessuadores ecològiques i conscients amb una premissa clara: arribar al moment on tot el procés sigui 100% fet a la nostra illa

– Qui hi ha darrera de Menorca Republic?

– Darrera Menorca Republic hi ha en Joan Casasnovas i n’Albert Bosch. Es dos som de Ciutadella i hem anat a s’escola i s’institut junts. Ens coneixem des de que teníem 6 anys, ara que en tenim 29. En Joan, graduat en Economia per la Universitat de Barcelona, es dedica al màrqueting on-line des de fa 6 anys, concretament s’ha especialitzat en campanyes de publicitat per Google Ads i posicionament SEO; aquesta és una feina que fa quinze anys no existia i ara té molta importància per ses empreses. També ses de Menorca. N’Albert, per altra banda, és dissenyador gràfic graduat per sa Universitat EINA (UAB) i amb un màster en disseny d’estratègies i direcció d’art per sa Universitat Elisava (Pompeu Fabra). Amb una àmplia experiència laboral a diferents agències i estudis de disseny gràfic, principalment de Barcelona. Actualment els dos desenvolupem ses nostres  activitats laborals com a autònoms i compaginem forces per a poder dur a terme aquest projecte que tant ens il·lusiona.

– Com neix la idea del projecte? Precisament ara, amb tota la crisis mundial que estem vivint… Em sembleu molt valents. 

– La situació actual no ens ha condicionat a l’hora de començar amb aquest projecte. Pel treball que realitzem dia a dia, i donat que amb anterioritat hem realitzat projectes similars per a clients, creiem que tenim sa capacitat per començar-ho ara. No contem amb un gran pressupost, i per açò hem invertit moltes hores; però som afortunats perquè els nostres amics i familiars ens estan ajudant molt.

Feia temps que ens rondava sa idea de crear un projecte i curiosament aquest estiu, fent una volta a Menorca, vam decidir que sa marca que volíem crear estava relacionada amb sa nostra illa. La intenció és crear una marca que representi sa nostra illa i els seus valors, un símbol amb es qual sa gent es pugui sentir identificada. No volem ser una marca de roba, volem ser una marca de Menorca.

Pensem que tenim molta sort d’haver nascut aquí i moltes vegades no ho sabem valorar.
Es dos hem viscut fora de sa illa durant molt de temps, i cada vegada que tornem aquí és una sensació molt especial. Reflexionant sobre açò va sorgir sa idea de Menorca Republic.

– A la vostra web expliqueu que a partir d’aquesta setmana ja feu enviaments. Hi ha cap botiga física, a Menorca?

Sí, ja hem començat a fer enviaments per tota Espanya. Tenim clar que volem començar amb una tenda on-line perquè dominem es mitjà digital, però també sabem que és un producte que es ven millor físicament. De fet, sa nostra intenció a curt termini es cercar col·laboració amb alguna tenda local per a poder vendre es producte a tenda física.

– Durant tot el procés, tant de confecció dels productes com arribat el moment de l’enviament, col·laboreu amb altres empreses locals.

Res ens agradaria més que el fet de que tot el procés, des de sa fabricació fins es paquet final, estigués fet a Menorca. Malauradament, en aquest moment no disposem dels recursos necessaris per a poder fer-ho, de manera que hem hagut de recórrer a un proveïdor de Barcelona, el qual ens envia tant les camisetes com les dessuadores perquè una vegada aquí puguem produir els dissenys amb l’empreses locals de Menorca. Finalment, amb tots els extres que necessitem per enviar els productes busquem una empresa local. Tenim molt clar que els nostres productes han de ser lo més ecològics i sostenibles possible, per això vam recórrer a la casa de Tee Factory (proveïdor dels productes) que disposen d’una gama de camisetes orgàniques i dessuadores també orgàniques i amb un 20% de polièster reciclat; amb tots els certificats de qualitat i producció pertinents.

– Quins són els productes que podem comprar actualment i qui s’encarrega del disseny dels mateixos?

En quant a les tasques, tant de disseny com de producció, manteniment web i demés, ens encarreguem nosaltres, dividint-les per competències professionals. En relació als productes, actualment tenim dues línies tant de camisetes com dessuadores:  les MR que tenen es símbol de sa marca, i una altra línea que anirà de coordenades dels llocs més especials de Menorca; a mesura que puguem, anirem afegint més localitzacions i models. Ses talles que tenim són estàndards i els preus oscil·len entre els 20 € i els 25 € les camisetes, i els 30 € i els 35 € les dessuadores. Així i tot anirem fent petites promocions amb descomptes i sortejos a les diferents xarxes socials de les que disposem. Tots els productes els podreu trobar a sa web de:  menorcarepublic.es

– No sou l’única empresa de roba ecològica i sostenible a Menorca, què us sembla la conscienciació que estem vivint?

– Cada vegada hi ha més marques independents que s’estan decantant per tirar cap a roba més ecològica i els productes orgànics, cosa que ens alegra. És una tendència que ens encantaria que anés a més, inclús en les grans marques.

Un plaer conèixer a persones tan conscients i amb ganes de compartir el seu esperit i amor, no només per Menorca i el que tenim a prop, si no pel nostre planeta i tots els que l’habitem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.