L’Àrea de Salut de Menorca comença demà la vacunació als grans dependents Des d’Atenció Primària s’ha fet una feina prèvia de revisió dels llistats i contacte telefònic amb cadascun dels grans dependents majors de 16 anys

L’Àrea de Salut de Menorca comença demà divendres el procés de vacunació al col·lectiu de 524 grans dependents amb un grau III reconegut per la Llei de Dependència, majors de 16 anys i que no estan institucionalitzats.

Per aquesta primera jornada s’han citat 120 persones que es poden desplaçar sense problemes als centres de salut. La vacunació es farà de manera simultània a Dalt Sant Joan i Verge del Toro de Maó, Es Banyer a Alaior, Ferreries i Canal Salat a càrrec dels equips d’infermeria de cada centre.

Des d’Atenció Primària aquests dies s’ha treballant intensament en la preparació de tot el dispositiu necessari per dur a terme aquesta vacunació. Segons explica Marga Cases, coordinadora d’infermeria d’AP, el primer pas va consistir en revisar la llista de 570 grans dependents per depurar els majors de 16 anys, les persones que ja han rebut la vacuna perquè resideixen en centres geriàtrics; i també els casos més recents de defuncions que s’han produït.

Després, les infermeres referents de cada pacient s’han posat en contacte telefònic per conèixer i valorar la situació clínica de cadascun per confirmar que poden rebre la dosi; programar la cita per acudir al centre de salut o, en el cas de persones amb problemes de mobilitat, determinar que siguin els equips d’infermeria els que s’hauran de desplaçar als seus domicilis per administrar el vaccí.

Pel que fa als cuidadors dels grans dependents, de moment només està previst la vacunació als cuidadors professionals però des de la Conselleria de Salut s’està treballant i ha defensat davant el Ministeri que es pugui ampliar a un cuidador per cada
gran dependent.

Durant aquesta setmana, l’Àrea de Salut ha seguit vacunant als usuaris i treballadors dels pisos tutelats de la Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca; als professionals sanitaris i també s’han administrat segones dosis a treballadors i usuaris de residències de gent gran que s’han apuntat més tard al procés de vacunació. Fins a dia d’avui, ja s’han administrat un total de 3.900 dosis del vaccí i 1.691 persones ja estan immunitzades.

Per altra banda, el Servei de Farmàcia de l’Hospital Mateu Orfila va rebre ahir dimecres les primeres 120 dosis de Moderna i 400 dosis d’AstraZeneca, que se sumen a les 612 dosis de la vacuna de Pfizer que van arribar dimarts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.