Actes 8 Març

Seny, una vegada més i ara més que mai

Les restriccions imposades des del Govern Balear han donat el seu cop d’efecte i Ciutadella ha passat de tenir 222 pacients en seguiment domiciliari el passat 20 de gener –el 21 de de desembre només en tenia 2- als 60 d’aquesta setmana. Açò vol dir que el toc de queda a les 22 hores i tancar les terrasses els caps de setmana a les 18,00 hores, ha aconseguit una menor concentració de gent i per tant davallar els contagis.

Ara estam a les portes d’una nova data de risc, com ho van ser Nadal, Cap d’Any i Reis. Estam de ple en els Darrers Dies i es Darrer Dimarts, on ens agradi o no hem de fer un veritable esforç i renunciar a celebrar aquesta trobada de gastronomia i amics, perquè ens estam jugant no sols la salut, sinó l’economia, la Setmana Santa i la temporada turística.

És cert que hi ha que llevar les restriccions als restaurants, que puguin obrir els seus menjadors i poder sanar la seva economia, ja que aquest sector, els dels restaurants ha pagat el plats romputs d’aquelles terrasses i bars que van incomplir les normes tot apostant per la seva economia abans que pel benestar i la salut general.

No podem ens podem tornar a relaxar, i és trist que de ben segur que quan ens tornin a una Fase 3 tornarem a fer de les nostres. Ho vam fer a la desescalada, i ho farem de nou perquè massa gent no és conscient de que ens hi estam jugant la nostra economia, que ens torni a arribar turisme i que els comerços puguin tenir gent de fora.

Creiem que és ben hora que des de l’Ajuntament de Ciutadella es prenguin mesures més fortes cap als que no saben o no volen respectar el que està establert. S’ha de tenir més presència policial al carrer, i sinó emprar els doblers del superàvit municipal en la contractació de vigilants privats. Ens estam jugant massa per a mirar cap a una altra banda, i desgraciadament tot sabem, a més ho hem vist a les xarxes socials, quins són els punts calents, on hi ha les aglomeracions i on hi ha els incompliments.

Si des de l’Ajuntament no es sap gestionar correctament aquest tema, més que preocupant, òbviament calen cessaments o dimissions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.