Setmanari El Iris, 2 de febrer de 1946

Foto: Itziar Lecea
  • A l’edició del Setmanari El Iris del 2 de febrer de 1946 a la portada es publicaven diferents notícies, algunes d’elles “obligades” pel règim com la de que els intel·lectuals estaven al costat de Franco o els actes que s’havien de celebrar a Ciutadella amb motiu del 8 de febrer. El Delegat del Govern publicava un Ban on s’advertia que es sancionaria a aquelles persones o comerços que havien pujat els preus de manera no raonable a articles i productes de ús i consum com el peix, carn, fruites, hortalisses, llet i derivats, cereals i farines, llegums, patates, etc. Els salesians havien celebrat la festivitat de Sant Joan Bosco. S’organitzava el campionat de ping-pong interclubs.
  • L’Hospital Municipal de Ciutadella havia assistit a 2.168 persones al llarg de 1945, i s’havien fet 150 intervencions de Raigs X. També hi havia 19 persones asilades, 7 homes i 12 dones. El metge titular era Laureano López.
  • Les empreses locals de cinema havien celebrat la festivitat de Sant Joan Bosco, el seu patró.
  • Naixements del 15 al 29 de gener de 1946: Pere Medina Biescas, dia 15; Anna Maria Gener Vinent, dia 19; Antoni Prats Villalonga, dia 23; Francesc Mercadal Salord, dia 24; Bartomeu Taberner Ametller, dia 26; Esperança Faner Bagur, dia 26; Magdalena Marquès Llorens, dia 26; Mercedes Torres Mesquida, dia 29.
  • Casaments del 15 al 29 de gener de 1946: Rafel Adriàn Serra i Antònia Gener Torres, dia 18 de gener.
  • Defuncions del 15 al 29 de gener de 1946: Francisca Mir Vera, 51 anys, dia 20; Joan Lluch Bagur, 72 anys, dia 22; Catalina Tur Quintana, 95 anys, dia 24; Antoni Pons Salord, 10 anys, dia 25; Marc Bonet Torres, 30 anys, dia 26; Sebastià Seguí Febrer, 89 anys, dia 28.
  • El metge naturista Eduardo Alfonso, de Madrid, visitava els dies 4 i 5 de febrer a la Fonda Faner de Ciutadella, de 4 a 6 del capvespre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip