14-F: Fonts del PSOE i del govern espanyol donen per fet que Illa no governarà Ferraz veu la victòria d'Illa com un aval a la gestió de la pandèmia

ACN Madrid .- Fonts del PSOE i del govern espanyol han apuntat aquest diumenge que malgrat la victòria de Salvador Illa a les eleccions del 14-F ja donen per fet que el candidat del PSC no esdevindrà president de la Generalitat ni s’integrarà en un executiu. Passada la mitjanit i un cop sentides les primeres reaccions del candidat d’ERC, Pere Aragonès, aquestes fonts veuen molt difícil que ERC acabi donant suport a la investidura d’Illa, que s’ha imposat en vots però ha empatat en vots amb ERC.<

El més factible, segons aquestes fonts, és un nou govern independentista aquesta vegada liderat pels republicans. ERC, han apuntat, ja havia apuntat en aquesta direcció durant la campanya, i el PSC actuarà des de l’oposició. Amb tot veuen la victòria de l’exministre de Sanitat com un aval a la gestió que el govern espanyol ha fet de la pandèmia.

Pocs minuts abans el secretari d’Oranització del PSOE, José Luis Ábalos, ha comparegut per celebrar la “victòria” del PSC a les eleccions del 14-F i ha afirmat que la seva formació està “molt orgullosa” dels resultats de Salvador Illa.

Ha recordat que el PSC “ha estat la força més votada a Catalunya i pràcticament ha doblat els resultats del 2017” i ha agraït els suports rebuts, especialment a la gent que ha treballat a la campanya.

“Ha estat un vot majoritari pel retrobament i la convivència, i els socialistes no defraudarem la confiança que han dipositat en nostres, i acceptem el paper que els electors ens han dipositat”.

“Des d’allà” –ha dit Ábalos- “i en la mesura de les nostres forces, provarem de retornar a Catalunya al lloc que li correspon a l’avantguarda del creixement econòmic i la justícia social”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.