14-F: Torrent aposta per un “cicle polític llarg i estable” amb un govern d’independentistes i comuns El president del Parlament descarta una investidura d'Aragonès amb l'abstenció del PSC

El president del Parlament català, Roger Torren

ACN Barcelona .- El president del Parlament, Roger Torrent, s’ha mostrat partidari de recosir la majoria de 82 diputats que sumen els partits independentistes (ERC, JxCat i CUP) i els comuns. En una entrevista a ‘Ràdio 4 i La2’, Torrent ha defensat que s’ha de tenir la vocació perquè el cicle polític sigui “llarg i estable”. “Els 82 diputats són un patrimoni importantíssim des del punt de vista de la força política que té el país i en relació a la negociació amb l’Estat”, ha defensat per després descartar que Pere Aragonès pugui ser investit president de la Generalitat amb l’abstenció del PSC. “Hem dit per activa i per passiva que no dependrem dels vots del PSC”, ha insistit.

El president de la cambra catalana ha assegurat que ERC seurà amb els partits que són favorables al referèndum i l’amnistia i ha afegit que és necessari que el Govern “comenci a treballar des del primer minut”. En aquest context, ha subratllat la importància que el govern sigui “sòlid i sostenible”.

De fet, Torrent està convençut que Aragonès serà el proper president de la Generalitat. I ha assenyalat que ara l’independentisme està liderat per una força d’esquerres que aglutina no només els grans consensos de país (autodeterminació i amnistia) sinó també una proposta progressista per sortir de la crisi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.