Cuixart sobre Hasel: “El demà pots ser tu que dèiem quan el judici a la democràcia avui és més evident que mai” El líder d'Òmnium emplaça la ciutadania a posar-se "dempeus" davant d'aquest "despropòsit majúscul"

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, atén els mitjans durant una concentració de rebuig a l’empresonament del cantant de rap Pablo Hasel. Barcelona 16 de febrer del 2021.
ACN Barcelona .- Jordi Cuixart ha denunciat aquest dimarts que “el demà pots ser tu que dèiem quan el judici a la democràcia avui és més evident que mai”. El president d’Òmnium Cultural ho ha dit durant la concentració de rebuig a l’empresonament del cantant de rap Pablo Hasel, i poc abans de tornar a la presó de Lledoners on compleix 9 anys de presó per sedició pels fets de l’1 d’octubre, en un règim de tercer grau pendent del recurs que la Fiscalia ha presentat al jutjat de Vigilància Penitenciària. “Som aquí per mostrar la més enèrgica repulsa cap al que considerem un abús dels poders de l’Estat contra la ciutadania i els artistes”, ha afirmat Cuixart, que ha emplaçat la societat a posar-se “dempeus” davant d’un “despropòsit majúscul”.
“En lloc de protegir la cultura, el més preuat que tenim com a societat, l’Estat es dedica a empresonar rapers, artistes, creadors o productors”, ha lamentat el líder d’Òmnium. Però davant d’això ha assegurat que hi haurà “una societat dempeus, serena, cívica però determinada. No permetrem que els poders de l’Estat segueixen actuant amb aquesta impunitat”, ha advertit.

Cuixart també ha qüestionat la qualitat democràtica d’un Estat que duu a la presó persones per dir “obvietats” com ara que “els Borbons són corruptes”, un fet que, al seu parer, està “demostrant la justícia internacional amb les investigacions que està duent a terme”.

Per tot plegat Cuixart ha emplaçat la ciutadania a mostrar la “repulsa” contra la “retallada de llibertats permanent que estem patint”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia #MeVoySeguro