El Consell Insular obté la pròrroga per posar en marxa la Menorca Smart Island amb més d’1 milió d’euros de l’ecotaxa

Aquest febrer s’ha rebut a l’àrea d’Innovació i Noves Tecnologies del Consell Insular de Menorca la confirmació oficial per part del Govern Balear que es prorroga en 24 mesos el període d’execució del projecte Menorca Smart Island (Menorca Illa Intel·ligent), amb la inversió total de 1.351.152 euros del Fons d’Impuls del Turisme Sostenible, conegut com l’ecotaxa. La Consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, celebra que sigui un dels pocs projectes que ha pogut mantenir Menorca amb fons procedents de l’ecotaxa.

El projecte “Menorca territori viu: Menorca Smart Island” és un gran projecte que convertirà Menorca en una illa intel·ligent, amb la implantació d’una xarxa de sensors, aplicacions digitals i portals interactius per a residents i visitants que ajudin a millorar els quatre eixos estratègics d’aigua, energia, residus i territori amb objectius com augmentar en un 50% l’ús d’energies renovables i incrementar el percentatge de reciclatge de residus actualment entorn de 20%.

Quan va acabar el termini previst pel projecte Menorca Smart Island, el 10 d’octubre del 2020, s’havia invertit un total de 635.194 euros, el que representa un 47 % del total. Ara, amb la pròrroga de 2 anys es poden executar els més de 700.000 euros restants que es destinaran a l’adquisició d’una plataforma intel·ligent, l’adhesió a la xarxa IOT o de l’Internet de les Coses del Govern Balear i la implantació de les proves pilot amb sensors amb el corresponent desenvolupament de les seves verticals o unitats de gestió de la informació recollida.

Així, la pròrroga concedida per l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) permet mantenir la inversió total d’aquests 1.351.152 euros per desenvolupar el gran projecte de Menorca Smart Island en la seva totalitat abans de mitjan febrer de 2023. A les altres illes de Balears s’estan desenvolupant també els seus propis projectes Smart, i tots s’acabaran integrant en un projecte global del Govern Balear, com a Pla estratègic en matèria de Noves tecnologies i de transparència en l’administració

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.