Maroto confia que la reforma penal per ampliar la llibertat d’expressió permeti evitar més casos com el de Hasel Considera que la victòria d'Illa a les eleccions del 14-F és un aval a la política socialista del diàleg i la retrobada

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto
ACN Barcelona .- La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha confiat aquest dimarts que la reforma del Codi Penal que “ja està en marxa” per ampliar els supòsits de la llibertat d’expressió permeti evitar més casos com el de Pablo Hasel. Maroto ho ha dit durant la visita a la Cambra de Barcelona per inaugurar el HUB Cambra Digital. La ministra, que ha evitat pronunciar-se sobre la possibilitat d’un indult, ha desitjat que la reforma doni “cabuda” a “manifestacions culturals” que ara no en tenen. Maroto també ha valorat el resultat de les eleccions del diumenge i ha subratllat que “la majoria de catalans” va votar el projecte socialista. Per això considera que la victòria de Salvador Illa ha estat un aval a la política del partit del “diàleg” i la “retrobada”.
Maroto ha considerat que el resultat de les eleccions va ser “molt clar” i ha subratllat que el projecte socialista està basat “en la retrobada, el diàleg i la unitat”. Per això ha opinat que els comicis també van “refrendar” aquest projecte, que té com a objectiu “avançar enlloc de retrocedir que és el que s’ha fet els darrers deu anys” a Catalunya.

“Catalunya necessita un horitzó de futur i sens dubte el projecte més votat és el socialista. Per això intentarem fer Illa president, que és el que ha guanyat les eleccions”, ha manifestat la titular de la cartera d’Indústria.

La ministra ha considerat que aquesta estratègia no suposarà dificultats afegides a la relació que mantenen amb ERC al Congrés. Segons Maroto, els republicans han demostrat en els mesos “més durs” de la pandèmia “lleialtat” al projecte de país, amb el suport a reials decrets llei “que avui protegeixen” molts treballadors i empreses a Catalunya. “En aquest diàleg sobre la cerca del millor per als ciutadans és on ens trobarem”, ha insistit.

Carnet de vacunes

Finalment, preguntada sobre la Setmana Santa, Reyes Maroto ha admès que es tracta d’una “fita” al calendari vacacional, però ha subratllat que avui el que “ocupa i preocupa” és el control de la pandèmia. En aquest sentit ha afirmat que s’està preparant el “reinici” de la mobilitat amb mesures com el passaport vacunal que “permetrà garantir viatges segurs”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.