Puigdemont reclama a la UE que “contribueixi a la resolució democràtica” del conflicte català JxCat denuncia el recurs contra el tercer grau dels presos en un missatge a tots els membres de l'Eurocambra

L’eurodiputat Carles Puigdemont a l’entrada de la vista pel suplicatori el 14 de gener de 2021 al Parlament Europeu
ACN Brussel·les .- El líder de JxCat Carles Puigdemont ha reclamat a la Unió Europea que “contribueixi a la resolució democràtica” del conflicte català. “Catalunya ha expressat un cop més el seu desig d’exercir el dret a l’autodeterminació”, afirmat Puigdemont i els també eurodiputats de Junts Toni Comín i Clara Ponsatí en un missatge a tots els membres de l’Eurocambra sobre els resultats de les eleccions del 14-F. Tots tres destaquen el “resultat històric” dels partits independentistes guanyant en majoria de vots i defensen que “Madrid ha de canviar de rumb i treballar cap a una solució política basada en l’amnistia i el dret de poble català a l’autodeterminació”. A més, Junts denuncia el recurs contra el tercer grau dels presos.
“La primera reacció de les institucions espanyoles a les eleccions ha estat que els seus fiscals han apel·lat contra els permisos a temps parcial perquè els presos polítics puguin sortir de la presó”, critiquen els eurodiputats de Junts en el missatge enviat aquest dimarts als seus companys de cambra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.