ERC acusa Sánchez de banalitzar l’extrema dreta i de “comparar” Vox amb JxCat Vilalta li demana una rectificació per haver dit que totes dues formacions inclouen persones que fan "expressions d'odi"

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta

ACN Barcelona .- ERC acusa el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de “banalitzar el feixisme i l’extrema dreta” per haver dit que JxCat “com Vox” inclou persones que fan “expressions d’odi, extremisme i xenofòbia”. Els republicans han expressat la seva “perplexitat i preocupació” per aquestes declaracions i han retret a Sánchez aquesta “comparació” d’un partit d’extrema dreta amb JxCat, “democràtic i compromès amb els drets i les llibertats”. La secretària general adjunta dels republicans, Marta Vilalta, ha reclamat una rectificació al cap de l’executiu i “un rebuig explícit a les formacions d’ultradreta”. “A l’Europa democràtica, les formacions polítiques demòcrates no banalitzen l’ultradreta ni hi tenen tractes”, ho ha reblat.

Sánchez ha advocat des del Congrés per una “retrobada” després del 14-F i ha expressat que a Catalunya també s’han de resoldre “les expressions d’odi, extremisme i xenofòbia” de Vox. I ha advertit a JxCat que a la seva candidatura tenen membres “que no es queden enrere ni en expressions d’odi, d’extremisme i xenofòbia”.

Vilalta ha lamentat les declaracions de Sánchez i ha dit que li preocupa que “no és un cas aïllat”. “Fa tot just pocs dies, el mateix president del govern espanyol alabava el sentit d’estat del mateix partit d’ultradreta”, ha assenyalat la portaveu dels republicans. D’altra banda, Vilalta ha retret també que la Delegació del Govern a Madrid “permetés la celebració d’una cerimònia d’homenatge a la División Azul, on obertament es feia apologia del nazisme i es promovia l’antisemitisme i la xenofòbia”.

En un comunicat enviat a la premsa aquest dimecres a la tarda, ERC ha dit que “no són acceptables en democràcia les posicions que legitimen partits contraris als drets fonamentals” i per això han fet una crida “a aïllar i combatre l’extrema dreta, i en cap cas contemporitzar davant els seus postulats per interessos partidistes”.

Campanya oferta Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *