Pesca imposa sancions greus penades amb fins a 30.000 euros per pescar en diferents Reserves Marines de les Illes Balears Entre altres, denuncien la captura d’una cigala i un anfós per sota la talla reglamentària a la Reserva Marina de Tagomago

La col·laboració entre guardapesques del Servei de Recursos Marins, dependent de la direcció general de Pesca i Medi Marí, juntament amb agents del Seprona, inspectors de Pesca del Ministeri i del Consell Insular d’Eivissa en labors de vigilància ha permet interposat quatre sancions a pescadors per cometre diferents infraccions a l’hora de pescar.

En concret, el passat 8 de febrer, guardapesques de la Reserva Marina de Tagomago i inspectors del Consell d’Eivissa varen sorprendre un bussejador que hi havia capturat una cigala -només poden capturar-les pescadors professionals- i un anfós per sota la talla reglamentària. També a la mateixa Reserva, dies abans, en col·laboració amb agents del Seprona, es va interposar una denúncia a dos pescadors que hi havien capturat sis cap roig i dos galls de Sant Pere amb un total de 15,550 quilos. La infracció es va tramitar per excedir en 3 quilos 400 grams la quota permesa i per l’absència del marcatge de peixos obligat en aquestes espècies de valor comercial. A més, a la Reserva Marina dels Freus d’Eivissa i Formentera, aquest passat dilluns dia 15, es va estendre una altra acta també per excés de quota de calamars.

D’altra banda, a la Reserva Marina del Migjorn de Mallorca, guardapesques i inspectors del Ministeri varen denunciar a un pescador professional per sortir a pescar sense llicència ni assegurances.

La Direcció General de Pesca i Medi Marí és l’encarregada de tramitar aquestes denúncies. Segons la Llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears, pescar sense llicència, per sota la talla reglamentària o per excés de quota es considera una infracció greu i es pot sancionar amb fins a 30.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.