La UE duplica la seva contribució al mecanisme per donar un accés igualitari a la vacuna amb 500 MEUR addicionals

ACN Brussel·les .- La Unió Europea ha anunciat que duplicarà la seva contribució al mecanisme per donar un accés igualitari a la vacuna, COVAX, amb 500 milions d’euros addicionals. Així l’aportació total del bloc europeu ascendeix als 1.000 milions d’euros. La Comissió Europea ha fet aquest anunci aprofitant la reunió de líders del G7 d’aquest divendres on s’han compromès a “intensificar la cooperació” en la lluita contra la pandèmia. COVAX encara no ha pogut començar a repartir vacunes als països pobres i des de l’Organització Mundial de la Salut lamenten que les economies avançades estan acaparant les limitades existències de vacunes.

COVAX és una iniciativa internacional per garantir un accés “ràpid i igualitari” a les vacunes gestionada per l’Organització Mundial de la Salut, l’aliança GAVI i la coalició CEPI. Per ara no ho han aconseguit. Occident i les grans potències com la Xina o Rússia fa un mes o més que estan vacunant, mentre la població més pobra del món encara no saben quan podran començar. És el cas, sobretot, de l’Àfrica subsahariana.

COVAX assegura que iniciarà les entregues aquest mes per repartir poc més de 100 milions de dosis abans de la primavera entre un centenar de països. La xifra pràcticament equival a totes les que obtindran els 27 països de la Unió Europea en aquest període, segons dades de la Comissió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip