Les conseqüències dels Darrers Dies

Foto: Antxón Castresana©

Fa just un mes a Ciutadella teníem 222 casos en seguiment UVAC, la gran majoria d’ells fruit dels contagis relacionats amb les trobades socials i familiars de les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis, que van elevar també la pressió hospitalària amb l’obertura de la segona UCI i amb persones que desgraciadament no van superar la malaltia i van morir.

Ara duim uns dies amb pocs contagis, el seguiment UVAC ha davallat a una trentena de persones a tota l’illa, i la situació ha millorat i molt, però com sempre tot apunta de que no en som gaire conscients del que ens hi jugam –no sols la salut sinó la temporada turística- i hem aprofitat els Darrers Dies, especialment el Darrer Dimarts per a quedar amb gent, per a fer vida social com si res passes i, desgraciadament moltes persones s’han trobat sense cap tipus de protecció, distancia, mesures de seguretat sanitària a hortals i xalets, tot celebrant la torrada de sobrassada, sense ser massa conscients de que la setmana que ve podem tornar a patir la situació que vam viure després de Sant Antoni, i més ara quan a Menorca s’han detectat els primers casos de la variant britànica, que és molt més contagiosa.

Lamentam que no hi hagi aquest seny necessari, aquesta responsabilitat individual i col·lectiva per a frenar la pandèmia, com també hem trobat a faltar més implicació per part dels governants municipals tot fent un Ban demanant seny o amb més mesures de control a urbanitzacions i zones d’hortals on dimarts hi havia concentracions de diferents nuclis familiars.

És trist que aquests despropòsits, aquestes quedades, eclipsin a tota aquesta gent responsable, aquesta gran majoria de gent de seny que ha quedat a casa, que no ha sortit i ha celebrat el Darrer Dimarts en el seu nucli familiar, ni siquiera visitant als avis o familars directes, tot renunciant a les trobades. És trist que aquesta gran majoria responsable, vegi com hi ha encara gent que giri la vista, no vulgui veure els perills de la pandèmia, de la qual sols en sortirem si anem tots a una, perquè per molt bé que ho facis tu, si el del costat no ho fa no hi ha res a fer

Ja ho diu el nostre refrany menorquí: No hi ha pitjor cec que aquell que no hi vol veure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021
Prevenció d'incendis forestals a zones habitades, Govern Balear
Vacuna't del grip