Pfizer diu que la seva vacuna es pot mantenir dues setmanes a temperatures de -25 a -15 graus

Imatge d’una treballadora posant una capsa de vacunes al congelador
ACN Barcelona .- Pfizer-BioNTech assegura ara que la seva vacuna es pot mantenir estable durant dues setmanes a temperatures d’entre -25 i -15 graus, cosa que permetria guardar-la en frigorífics i refrigeradors més habituals en el sector farmacèutic, i no només als de -80 graus usats actualment. La companyia ha presentat els seus informes amb aquestes noves informacions al regulador dels Estats Units, la FDA, per aconseguir actualitzar l’autorització actual d’ús de la vacuna, i preveu fer-ho amb la resta de reguladors del món, com l’EMA europea, en les properes setmanes. Segons el CEO i cofundador de BioNTech, Ugur Sahin, les noves dades permetrien “major flexibilitat” en la gestió de la vacuna.
“La nostra prioritat va ser desenvolupar ràpid i de fora segura una vacuna efectiva i posar-la a disposició dels més vulnerables per salvar vides. Alhora, hem continuat analitzant dades que permetrien l’emmagatzematge a -20 graus”, ha indicat Sahin, que ha afegit que seguiran investigant per desenvolupar noves formulacions que facin “encara més fàcil el transport i l’ús” de la vacuna.

El president de Pfizer, Albert Bourla, ha explicat que han estat fent “contínuament” estudis d’estabilitat de la vacuna per facilitar-ne la producció a escala comercial i fer-la “el més accessible possible”. “Si s’aprova, aquesta nova opció d’emmagatzematge podria oferir a les farmàcies i centres de vacunació molta més flexibilitat en la gestió de les vacunes”, ha afegit.

Actualment, les indicacions sobre la vacuna de Pfizer-BioNTech asseguren que s’ha de guardar en ultracongeladors d’entre -80 i -60 graus fins a sis mesos. Abans de mesclar-se amb la solució salina per injectar-les, les dosis també es poden guardar cinc dies en una nevera estàndard d’entre 2 i 8 graus. L’opció plantejada ara d’entre -25 i -15 graus permetria guardar les vacunes en un període de dues setmanes addicionals als cinc dies que es permeten ara en refrigeradors normals.

mostra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca