18 alumnes han començat per primera vegada a l’illa el curs de capacitació de Bombers de Menorca

El Consell Insular ha aconseguit posar en marxa per primera vegada a la mateixa illa el curs bàsic de bombers que un cop acabat dotarà de nous professionals als Bombers de Menorca. Així, dels 17 homes i 1 dona que han començat aquest dilluns 22 el curs, una desena aproximadament s’incorporaran ja aquest estiu al cos professional dels parcs de Maó i Ciutadella, mentre que la resta formaran una borsa de treball i s’aniran incorporant a mesura que el servei ho necessiti. Un dels objectius del Consell Insular és arribar a la ràtio de 4 bombers de guarda per torn per garantir la seguretat dels ciutadans i ciutadanes.

Curs de 4 mesos

El curs de 600 hores en total, coordinat per l’Àrea de Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament del Consell, té una primera fase de 450 hores amb classes teòriques i pràctiques a Menorca on els aspirants aprendran sobre incendis, rescats, salvaments, assistència tècnica i tota mena de situacions en què intervenen els professionals. A una segona fase i per realitzar pràctiques amb camp de foc els 18 candidats es desplaçaran una setmana a instal·lacions de la Península encara per determinar.

A la darrera fase els aspirants a bombers ja realitzaran pràctiques als parcs de Bombers de Maó i Ciutadella, acompanyant als professionals en les intervencions que hagin de realitzar. Està previst que el curs conclogui durant la segona quinzena de juny i els primers bombers es puguin incorporar per la temporada d’estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia #MeVoySeguro