Comença la sisena edició del cicle “Som Talaiòtics?” per donar a conèixer Menorca Talaiòtica

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca juntament amb el GOB Menorca donen un nou impuls al programa d’excursions “Som Talaiòtics?” amb l’objectiu de continuar amb la difusió de la candidatura de Menorca Talaiòtica entre la població de l’illa.?La primera visita serà el diumenge 7 de març a Son Catlar (Ciutadella), el gran poblat talaiòtic del ponent menorquí que destaca per conservar bona part de la murada defensiva. L’arqueòloga Majo León serà l’encarregada de guiar l’excursió.

Què ens uneix i què ens separa amb la cultura talaiòtica? Els visitants podran conèixer en què consisteix i com s’articulen els components o àrees territorials de la candidatura. La relació dels talaiòtics amb els astres, l’agricultura, la mort o l’arquitectura completaran un viatge fascinant a l’extraordinari patrimoni que ens van llegar.

El programa “Som Talaiòtics?” pretén que els participants no només coneguin en profunditat els jaciments, sinó també el paisatge en el qual s’insereixen. A final de gener, el Consell Insular de Menorca va entregar a la UNESCO el nou expedient de la candidatura, amb un marcat accent en l’anàlisi de la relació entre el paisatge i els monuments talaiòtics.

Les activitats són gratuïtes, però en alguns casos les places són limitades. Cal apuntar-s’hi amb uns dies d’antelació a la web https://www.gobmenorca.com/inscripcio-excursio o trucant al telèfon 971 35 07 62.

Pel que fa a les excursions que disposen de servei d’autobús per tornar al punt de partida, el servei té un cost d’entre 3 i 5 euros per persona i s’ha de pagar en el mateix moment d’agafar-lo.

Les dates són les següents:

Diumenge 7 de març: visita a Son Catlar (Ciutadella) amb l’arqueòloga Majo León. Servei de bus. Component 2.
Diumenge 11 d’abril: visita a Torrellafuda (Ciutadella) amb l’arqueòleg Ismael Moll. Servei de bus. Component 1.
Diumenge 9 de maig: visita a Sant Agustí (es Migjorn Gran) amb l’arqueòleg Ismael Moll. Servei de bus. Component 4.
Dissabte 5 de juny: visita nocturna a Trepucó (Maó) amb l’arqueòloga Elena Sintes. Servei de bus. Component 8.
Dissabte 18 de setembre: visita nocturna a Torre d’en Galmés (Alaior) amb l’arqueòleg Borja Corral. Servei de bus. Component 5.
Diumenge 3 d’octubre: visita a Son Mercer de Baix (Ferreries) amb l’arqueòloga Cristina Rita. Servei de bus. Component 3.
Diumenge 7 de novembre: visita a Torelló, Talatí de Dalt i Cornia Nou (Maó) amb l’arqueòleg Toni Ferrer. Servei de bus. Component 7.
Diumenge 12 de desembre: visita a So na Caçana (Alaior) amb l’arqueòloga Cristina Bravo. Servei de bus. Component 6.

Podeu consultar el programa complet de visites aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.