L’Àrea de Salut de Menorca ja ha vacunat contra el coronavirus el 84 % dels professionals que treballen a Atenció Primària

L’Àrea de Salut de Menorca ja ha vacunat contra el coronavirus el 84 % dels professionals que treballen a Atenció Primària i a l’Hospital Mateu Orfila. Un total de 1.123 persones que fan feina tant a primera línia com de la resta de serveis han rebut la primera dosi, de les quals 784 n’han rebut la segona dosi i estan immunitzats (el 69 %).

D’un cens total de 1.338 empleats a la sanitat pública, 15 dones embarassades no s’han vacunat per no trobar-se en una situació de risc alt d’exposició al coronavirus, mentre que 187 professionals es mostren indecisos o bé han decidit no vacunar-se en aquesta fase de la campanya. Per últim, un grup de 13 treballadors es vacunaran el proper més de març per diverses circumstàncies personals que han fet necessari posposar el tractament.

A l’àmbit de la sanitat privada, fins a dia d’avui s’han administrat 720 dosis; s’han vacunat 455 professionals (el 53 % del total) i 265 ja estan immunitzats.

Des de la direcció de l’Àrea de Salut de Menorca, el gerent Romà Julià, recorda que el procés continua obert als dos punts que s’han habilitat per dur a terme la vacunació del grup 3, a l’Hospital Mateu Orfila a Maó i al centre de salut Canal Salat a Ciutadella. En aquest sentit, considera que els percentatges de vacunació aniran millorant i anima a tots els professionals de l’àmbit sanitari, i també als treballadors dels dispositius sociosanitaris que estan atenent a les persones més vulnerables, a afegir-se a la campanya “per protegir-se i protegir els demés front el coronavirus amb una eina com és la vacuna que està demostrant que és efectiva i aporta molts més beneficis que els mínims riscos que pugui tenir”.

Mentre es completa la vacunació al grup de professionals i a les persones grans dependents i els seus cuidadors principals, l’Àrea de Salut de Menorca s’està preparat per abordar la vacunació de COVID-19 a nous grups a partir del mes de març, com son les persones de més de 80 anys (subgrup 5A) i els membres de les policies locals, de les forces de seguretat de l’Estat, dels cossos de bombers, funcionaris de presons i docents, integrats en el grup 6.

També s’està planificant l’adequació del Recinte Firal de Maó i sala polivalent del Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella) per dur a terme la vacunació massiva del grup 6 i de la resta del grups de població que queden pendents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia #MeVoySeguro