Actes 8 Març

Espanya ja ha administrat més dosis de vacunes contra la covid-19 que les persones que té infectades Darias constata un alentiment del descens i considera que "no pertoca" convocar manifestacions per al 8-M

ACN Madrid .- La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha afirmat aquest dimecres que Espanya ja ha administrat més dosis de vacunes contra la covid-19 que les persones que té infectades. La titular de la cartera sanitària espanyola ho ha dit després del Consell Interterritorial de Salut, que ha servit per constatar un cert alentiment en el descens de la corba de les infeccions després de la “baixada ràpida” del darrer mes. És per això que Darias ha tornat a fer una crida “a la prudència” i ha demanat fer una desescalada de les mesures restrictives “el més gradual possible”. En aquest context, ha afirmat que ara “no pertoca” convocar manifestacions multitudinàries el 8 de març.

La ministra també ha ofert les dades de les vacunes que han arribat a Espanya, i ha detallat quantes han anat a les Comunitats Autònomes i quantes a l’Exèrcit. Concretament, el braç armat de l’Estat n’ha rebut 14.220 de Pfizer i 12.200 d’AstraZeneca.

Sobre aquesta última companyia, la titular de la cartera sanitària ha afirmat que Espanya exigirà el compliment dels compromisos contractuals d’aquesta i de la resta de farmacèutiques, davant de la polèmica pel fet que les empreses estan tenint dificultats per subministrar les dosis promeses.

Darias ha explicat que en aquests moments hi ha prop de 900 casos de la variant britànica de la covid-19 confirmats, i un nombre similar en estudi. També s’ha detectat 6 casos de la variant sud-africana i un de la brasilera.

Mesures per Setmana Santa

D’altra banda, la ministra ha explicat que la Comissió de Salut Pública treballa en un document de mesures restrictives per a la Setmana Santa, amb l’objectiu que es pugui consensuar al Consell Interterritorial de Salut i es pugui aplicar de la manera més homogènia possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.