Actes 8 Març

Salut i Delegació del Govern col·laboren per iniciar la vacunació dels membres de les Forces i Cossos de seguretat de l’Estat a principis de març El grup està conformat per 3.600 professionals de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional

El director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Antònia Font, s’han reunit avui amb la delegada del Govern central a les Illes Balears, Aina Calvo, per coordinar la vacunació dels membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. A la trobada també han estat presents el Coronel en Cap de la Guàrdia Civil a les Balears, Alejandro Hernández Mosquera, i el Cap Superior de la Policia Nacional a les Balears, Gonzalo Espino.

A l’encontre s’ha acordat que ambdues administracions col·laboraran en el procés que, d’acord amb el Pla de Vacunació contra la COVID-19 a les Illes Balears, s’iniciarà previsiblement la setmana del 8 de març. En aquest cas, la vacunació es durà a terme directament a les diverses seus que tenen els cossos de seguretat a les Balears, i es programaran les cites de manera ordenada per evitar que s’interfereixi en el servei essencial que aquests professionals presten a les Illes Balears.

Concretament, està previst immunitzar 2.034 professionals de la Guàrdia Civil, així com altres 1.600 professionals del cos de la Policia Nacional.

Cal recordar que aquesta vacunació coincidirà amb la de la resta del grup 6A, que són els agents de les policies locals, bombers, professionals de protecció civil i d’emergències, així com membres de les Forces Armades. També la mateixa setmana està previst que s’iniciï la vacunació del grup 6B, els docents d’educació infantil i els que atenen alumnes amb necessitats especials. També, de manera simultània, es farà la vacunació de les persones de més de 80 anys (subgrup 5A).

Noves eines d’informació per resoldre dubtes de la ciutadania

D’altra banda, la vacunació de tots els grups de població pendents requerirà noves eines a l’abast dels usuaris. Per això, s’ha posat a disposició seva el telèfon Infovacuna COVID, 971 21 11 99, per respondre els dubtes relacionats amb el Pla de Vacunació. L’atenció telefònica en aquest número està coordinada per la Central de Coordinació COVID-19 i les telefonades són ateses per tècnics sanitaris, com es fa en els recursos INFOCOVID i INFOCOVID pediàtric.

Així mateix, el Servei de Salut també ha posat a disposició dels ciutadans una web amb tota la informació pràctica del Pla de Vacunació: diferents vacunes que es reben, característiques, grups de vacunació, vacunes administrades, etc. Els interessats hi poden accedir a vacunacovid.ibsalut.es.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.