Els nostres majors

Enmig de tota aquesta voràgine de xifres (per sort, ja a la baixa), dades i noms extranys que ens ha duit la pandèmia de la Covid-19, aquests dies ens arriba alguna que altra alegria en forma de vacuna. I és que sembla que alguna part de menorquins (sanitaris, dependents, persones majors i professionals d’alt risc com ara els farmacèutics) es van vacunant. Avui, des d’El Iris volem destacar l’actitud de la nostra gent gran durant aquests mesos. Fem-ne un repàs:

Persones d’edat avançada i moltes d’elles, amb problemes de salut propis del pas dels anys. S’informa d’una pandèmia mundial i se’ls obliga a quedar a casa i pensau que molts d’ells viuen sols. Molts ja no poden llegir i el seu únic entreteniment és la ràdio o la televisió que, per altra banda, només informen de notícies esfereïdores, de xifres de morts i contagis i de més restriccions. La gent major veu com se tanquen els casals o esplais on anaven a fer el cafè o el domino. No poden anar a caminar pel sol, només poden sortir de casa per anar a fer la compra d’allò imprescindible. L’únic consol és sortir al portal a les 20 hores a batre les mans, moment en què veuen la cara dels vesins de tota la vida i no poden ni travessar el carrer per xerrar, just una aixecada de celles i una capada i cap endins altra vegada. Als nostres majors els han tret les festes, les processons i les vigílies, els dinars familiars i les visites dels néts. Als nostres majors els prometen una vacuna que surt el 5 de gener i tocant el mes de març just n’han sentit l’olor de dita vacuna. I sabeu què?…els nostres majors aguanten estoicament sense un retret, mentre nosaltres ens queixam que ens fan dur una mascareta  10 hores cada dia o que no ens deixen anar de viatge. Quin exemple ens estan donant!

Aquesta setmana el sector de l’ensenyament tindrà 5 dies seguits de festa en motiu de la Diada de les Illes Balears, mentre que la resta de sectors en tindran 3. Sense qüestionar la idoneïtat d’aquest fet, ens preocupa que aquests dos dies sense escola els infants vagin a parar a casa dels avis. Feim una crida més a la responsabilitat i demanam la màxima protecció pels nostres majors. Si encara no és convenient que s’ajuntin néts i avis, esperem fins que la vacunació ens ho deixi fer. Depèn de tots!

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *