Actes 8 Març

Sánchez pressiona per tenir un passaport de vacunació que permeti “recuperar” el turisme a l’estiu

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez

ACN Brussel·les .- El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reclamat aquest divendres un acord europeu sobre el passaport de vacunació “com més aviat millor”. En una roda de premsa posterior a la cimera per videoconferència de líders europeu, Sánchez ha defensat la necessitat d’un passaport de vacunació que estigui operatiu a l’estiu per tal de poder “recuperar” el turisme. Després que els 27 acordessin aquest dijous avançar els treballs per crear aquest document però no hi hagués consens sobre quin ha de ser el seu ús, el president del govern espanyol ha defensat que es pugui utilitzar per viatjar. Segons Sánchez, el certificat ha de tenir un ús que sigui “més que sanitari”.

A banda de l’àmbit europeu, Espanya també busca establir un certificat a nivell de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) per “recuperar” el turisme “sense augmentar els riscos”, ha dit Sánchez.

En la cimera d’aquesta setmana, la Unió Europea ha fet un pas endavant per crear el passaport de vacunació, la part tècnica del qual podria estar enllestida en tres mesos, segons els càlculs de la Comissió Europea. El certificat és un proposta que defensen especialment els països que més depenen del turisme, com Grècia o Espanya.

Amb tot, encara hi ha divergències entre els 27 sobre quin ha de ser l’ús del certificat. Hi ha un mínim consens perquè tingui un ús mèdic, però alguns estats com Alemanya o els Països Baixos no veuen amb bons ulls que s’utilitzi per viatjar perquè consideren que és discriminatori per a les persones que no estan vacunades.

Ara per ara, els líders europeus plantegen el certificat com un document on es reculli informació relacionada amb la covid-19. S’hi indicaria si la persona està vacunada o no, però també el resultat de proves PCR o si té anticossos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.