Unidas Podemos – Gent per Ciutadella presenta una proposta per aplicar les taxes en funció de la capacitat econòmica de les persones

Unidas Podem-Gent per Ciutadella demana usar la via de la capacitació econòmica que permet l’article 24.4 de la llei reguladora d’ hisendes locals (LHRL) com a base per a establir les taxes i revisar i modificar-les ordenances fiscals de Ciutadella a partir, sempre, d’un criteri de progressivitat i de justícia tributària. Aquesta mesura formaria part del Pla de Recuperació Econòmica, per mor de la Covid 19, que el municipi de Ponent vol aprovar en un Ple extraordinari la setmana que ve.

L’article 24.4 de la LHRL permet determinar la quantia de les taxes tenint en compte criteris genèrics de capacitat econòmica dels subjectes obligats a satisfer-les, cosa que significa que un subjecte passiu podria veure’s obligat a pagar un o un altre preu en una taxa en funció de la seva capacitat econòmica.

Sergi Servera, portaveu UP-GxC:

«Demanem la modificació de les ordenances fiscals, i més ara, amb les conseqüències de la Covid 19, fixant les taxes amb uns criteris progressius de renda per, tenir en compte els col·lectius que poden tenir dificultat per afrontar el pagament de taxes municipals»

«Justícia es tractar iguals als iguals, i desigual, als desiguals, per tant no té sentit com a política d’esquerres, redistributiva acceptar baixades de taxes per a tots. No es just, en cap cas, cobrar una taxa de 10 al que té i guanya 200, que cobrar la mateixa quantitat de 10 al que no guanya res i no té res. El mateix es podria dir- de les sancions econòmiques i les multes.»

Aquesta mesura es una de les propostes que la coalició UNIDAS PODEMOS -GENT X CIUTADELLA planteja per el Pla de Recuperació Econòmica, que juntament amb altres mesures econòmiques per mor de la Covid -19, es debatràn i aprovaran al Ple ordinari de març (18-03-2021).

Al marge de aquestes dues propostes, el Ple extraordinari servira també per debatre i aprovar altres mesures, fiscals i no fiscals, algunes de aplicació immediata per mor de la COVID 19 i que serveixin per pal·liar la precària situació econòmica que moltes persones i comerços s’ han vist abocat com a conseqüència de la pandèmia del Coronavirus.

En aquest sentit, Unidas Podemos -Gent per Ciutadella també plantejara el fet de poder bonificar els preus públics per aquelles persones que han vist com per mor del COVID 19 han vist minvat els seus ingressos, per tal que puguin gaudir igualment dels serveis municipals, a un preu reduït, i en virtut del que faculta l’ article 44 de la LRHL que permet fixar els preus per davall del limit del cost del servei sempre que en els pressupostos hi hagi la dotació de la diferencia entr el cost del servei i el cost efectivament pagat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.