Els 10 de la María Per Mary Moro

Aquest 25 de febrer de 2020 la María ha complert 10 anys, i pensava que el fet d’haver vingut a viure a Menorca m’ha permès gaudir de la maternitat, d’una manera que a molts altres llocs és impensable. Sóc conscient que també vaig prendre la decisió de deixar de banda altres inquietuds, meves, per no perdre’m res dels seus primers anys de vida. Tòpic allò de creixen volant, aprofita’ls que el temps passa i no t’adones… però ben cert.

Bé, però avui no parlaré més del munt de motius que tinc per estar súper contenta en haver triat Menorca com el lloc on construir el niuet. El que sí que vull és fer un llistat amb 10 coses, moments, ja que és el seu desè aniversari, que no m’agradaria perdre quan la María emprengui el vol i no necessiti tenir-me al seu costat tot el temps.

  1. La primera de les dues que va a rentar-se les dents deixa posada la miqueta de pasta al raspall de l’altra. Pot semblar un detall sense importància, però no són precisament els detalls els que marquen la diferència i creen una intimitat que fa especial la relació que tenim amb unes persones, i no amb la resta?
  2. Les nostres estones al sofà i al llit, els moments de simplement estar. Ara cada cop queda menys espai buit, ella es fa gran i el seu cos ha deixat de ser el d’aquella coseta menuda que es perdia entre els llençols i podia caure del sofà si jugàvem a fer-nos pessigolles; però estic disposada a ocupar l’espai i que no quedi un pam lliure, si així seguim tenint aquestes estones. Ella encara em demana, quan sent la necessitat, anar a estirar-nos al llit per fer mimitos; qui pot negar-se a una ració d’amor?
  3. Passejar agafades de la mà; últimament hem incorporat una nova manera d’agafar-nos, fer-ho del braç. Mentre hi hagi contacte, qualsevol part del seu cos em serveix!
  4. Riure’ns de nosaltres mateixes. Jo de mi, ella de sí mateixa, i les dues de l’altra. Ah! I que ella em pregunti si estic bé quan em veu dins un atac de riure; em demana si estic bé i que respiri.
  5. Parlar de tot. Molts pensareu que això té els dies contats, i sé que és així… per això l’he inclosa dins aquest llistat de coses que no voldria perdre.
  6. Trobar-me els miralls de tota la casa plens de missatges preciosos. De vegades són frases que sorprèn com una nena de la seva edat pot haver-les arribat a pensar i sentir, d’altres són dibuixos on les protagonistes som nosaltres, o cors… ho omple tot de cors.
  7. M’encanta olorar-li el cap. Sona a instint animal, però és quelcom que faig des de que va néixer. La reconec, és la seva essència i en ella m’hi puc perdre tota la vida.
  8. Em fa fotos sempre. A ella no li agrada que li facin, en canvi, sí que li agrada fer-me-les a mi.
  9. Que estigui a la dutxa o al banyito, amb la porta tancada, sentir-la cantar i imaginar-la contenta i relaxada però esperar el moment de: mama, el xampú és pel cap o el cos?!
  10. Ella estima i jo quiero. Sentim en diferents llengües, però el sentiment sé cert que és el mateix.

 

 

 

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *