Més per Menorca exigeix al Govern que no generi confusió amb els canvis en la normativa Covid Els menorquinistes demanen que es tengui en compte la realitat de Menorca per adoptar mesures coherents i diferenciades per illes.

El partit menorquinista considera que la revisió de les mesures publicades al BOIB d’ahir dissabte no fan més que contribuir a la confusió, i que semblen més  pensades per intentar acontentar als menorquins i menorquines que per donar criteris clars i efectius. Prèviament s’havia anunciat el pas a un nivell 2 reforçat, però la realitat aplicada pel Govern no s’hi pot fer més enfora, amb un conjunt de mesures pròpies del nivell 4 i no del nivell 2, ni tan sols del nivell 3.

El sistema de nivells aprovat pel Govern Balear establia les mesures i les restriccions sanitàries que marcaven el dia a dia de la societat, a partir de la situació sanitària. En principi, s’havien d’aplicar automàticament els canvis de nivell segons l’evolució sanitària, i permetien que cada illa tingués el seu ritme en funció de la seva situació epidemiològica.

Es pot entendre que per criteris sanitaris de prevenció es decideixi no passar automàticament de nivell, però vistes les mesures publicades al BOIB, que mesclen mesures de distints nivells, es provoca una incoherència amb aquest sistema, que deixa de tenir sentit.

Els menorquinistes no critiquen el criteri aplicat per Salut a l’hora de decidir la major o menor relaxació de les mesures, ja que consideren que han de ser els professionals qui ho han de determinar. Ara bé, és inadmissible fer creure a la població que es passarà a un nivell de restriccions molt més relaxat i finalment, modificar tot el pla de prevenció, per aplicar una barreja que no s’ajusta als nivells establerts ni tampoc a la favorable situació sanitària de Menorca.

Per altra banda, els ecosobiranistes afirmen que aquesta barreja no només desperta indignació en la societat, sinó també desconcert entre els diversos sectors econòmics, que perceben aquest desgavell entre les mesures i els nivells com un engany del Govern. Els menorquinistes al·leguen que els menorquins i menorquines necessiten estabilitat i fermesa per tal de no empitjorar la crisi social i econòmica que estam vivint.

Moltes d’aquestes situacions s’evitarien si el Govern fos més transparent a l’hora d’adoptar les mesures, i establís, abans de tancar-les, un espai de diàleg amb els sectors afectats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.