El govern espanyol insta Brussel·les a “accelerar” el passaport sanitari per “garantir el reinici dels viatges segurs”

Avions de Lufthansa

ACN Brussel·les .- La ministra de Turisme, Reyes Maroto, ha reclamat aquest dilluns a la Comissió Europea que “acceleri el desenvolupament dels instruments digitals d’informació sanitària interoperable” necessaris per posar en marxa el passaport sanitari. En una reunió amb els seus homòlegs europeus, Maroto ha defensat “decididament” la necessitat de tenir un passaport covid per tal de “garantir el reinici dels viatges segurs” de cara a l’estiu. Segons va apuntar la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, els treballs tècnics per tenir el sistema digital per al passaport sanitari podrien estar enllestits en tres mesos.

D’altra banda, la ministra de Turisme ha defensat que calen “protocols comuns” per “evitar prohibicions de circulació de viatgers en l’interior del mercat interior”, però també amb països tercers com el Regne Unit, un dels països dels quals Espanya rep més turistes.

A més, Maroto ha reclamat a la Comissió Europea un “programa ambiciós de recuperació del turisme comunitari”. Segons la ministra, aquest programa ha de permetre que “Europa segueixi sent un referent turístic arreu del món”.

Espanya i cinc països més pressionen pel passaport sanitari

Després de la trobada dels ministres de Turisme de la Unió Europea, el govern espanyol i el d’Àustria, Bulgària, Grècia, Malta i Eslovàquia han fet pública una declaració conjunta en què pressionen la Comissió Europea perquè agilitzi la posada en marxa del passaport sanitari.

“La ràpida creació d’eines digitals serà clau”, apunten els representants dels sis països, que alerten que si no hi ha una eina comuna poden augmentar les “iniciatives bilaterals” dels estats.

“L’eina digital sobre informació sanitària podria facilitar els viatges segurs i, per tant, seria un impuls important per ajudar a rellançar el turisme segur”, remarquen els ministres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.