Castells: «Hem aconseguit una fita històrica» El diputat de Més per Menorca considera una «molt bona notícia» haver quallat una majoria absoluta en la defensa del REIB

El diputat de Més per Menorca, Josep Castells, ha afirmat que és una «molt bona notícia haver aconseguit quallar aquesta majoria en defensa del REIB, l’element essencial de l’autogovern de les Illes». Això, després que el Parlament hagi aprovat amb 30 diputats de presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra els Pressupostos Generals de l’Estat, una iniciativa dels partits Més per Menorca, Més per Mallorca i El Pi.

Castells ha titllat de «fita històrica» haver aconseguit aquesta majoria absoluta i ha recordat que  «el factor d’insularitat previst al REIB és el mecanisme que ha de permetre que es materialitzi la solidaritat envers de les Illes Balears».

D’altra banda, ha lamentat que PSOE i Podem no s’hagin sumat a la iniciativa i hagin interposat els seus interessos partidistes per davant dels interessos de les Illes Balears, a la vegada que ha qualificat la seva actitud «d’incoherent», ja que la legislatura passada el Govern (encapçalat pel PSIB i amb el suport de Podem) van abanderar tot un moviment per defensar el REIB.

«Ara començam un camí jurídicament complicat, però sigui quin sigui el seu resultat serà positiu perquè aconseguirem que el Tribunal Constitucional digui si l’article 138 de la Constitució protegeix prou la problemàtica de la insularitat». «Si la resposta es sí, serà una bona notícia, però si és que no també ens permetrà d’explorar noves vies per aconseguir-ho», ha sentenciat Castells.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.