Les informadores COVID també formaran part del dispositiu especial d’aquest cap de setmana per aconseguir una desescalada segura Des de dimarts passat concentren les seves accions per incidir en els punts de més risc

Les 174 informadores COVID que estan desplegades a les illes de Mallorca, Menorca i Formentera també formaran part del dispositiu especial del Govern de les Illes Balears per aquest primer cap de setmana de març que vigilarà que es compleixen les mesures de desescalada. El motiu és que des de dimarts dia 2 de març han adaptat la seva feina per incidir en els punts de més risc de cada illa. Si fins ara treballaven en equips de dues persones i es movien per zones d’alta incidència però de forma dispersa; des de dimarts passat concentren la seva acció en grups i focalitzen les seves actuacions a les zones de més risc.

Entre les zones de més risc hi ha sobretot les terrasses dels bars i restaurants i els llocs on es concentren aquests establiments. En aquests punts les informadores COVID expliquen als clients que només es poden asseure quatre persones per taula de dos nuclis familiars, que han de fer ús de la mascareta quan no estiguin consumint, que han de respectar la distància amb les altres taules i assegurar-se que s’asseuen a una taula que ha estat netejada prèviament.

En altres de punts de risc, com passeigs marítims, les informadores també recorden a les famílies, esportistes i passejants que no es poden relaxar les mesures de seguretat i que s’ha de passejar amb mascareta, mantenir les distàncies i assegurar que l’espai és lliure de fums.

Cal recordar que el dispositiu organitzat pel Govern de les Illes Balears estarà coordinat entre les diferents forces de seguretat i s’extendrà tant en el control de locals oberts al públic com a zones de platges i passeigs marítims on també s’exigeix que només es poden reunir grups de màxim 6 persones de dos nuclis familiars, que han de dur mascareta i respectar les distàncies de seguretat.

Pel que fa a Eivissa, les informadores COVID no han variat la seva acció i continuen treballant en grups de dues persones per arribar al major nombre possible d’espais.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.