Adriana Lastra: “És hora d’avançar cap a l’abolició de la prostitució, perquè no és possible avançar en igualtat si les dones són violentades i comprades”

El PSIB-PSOE ha celebrat, conjuntament amb els socialistes de Maó, l’acte virtual “8M: Avançar en igualtat”, en el qual han participat la vicesecretària general del PSOE i portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra, la secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE, Silvia Cano, la secretària general del PSOE Menorca, Susana Mora, i el secretari general del PSOE Maó, Héctor Pons.

Una trobada virtual prèvia al vuit de març en la qual la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha destacat que “aquest 8 de març no és com els altres, però la nostra agenda segueix sent la mateixa, perquè si la pandèmia no ha frenat el masclisme, no deixarem que tampoc freni el feminisme”.

En aquest sentit, Lastra ha afegit que “el virus passarà, però la reacció masclista, la ultradreta i el patriarcat seguirà i allà estarem les feministes per plantar cara i continuar avançant, convertint els nostres valors en propostes, les nostres propostes en lleis i les lleis en fets que canvien la vida de les dones”.

La també portaveu socialista al Congrés ha destacat la unió entre feminisme i socialisme perquè “no respon a una estratègia sinó a uns principis, ambdós van néixer per combatre la injustícia, l’opressió i la desigualtat que pateixen les dones i per això, no hi ha socialisme sense feminisme”.

Lastra ha dit que “és hora d’avançar cap a l’abolició de la prostitució i aquest és el nostre objectiu, perquè no és possible avançar en igualtat si les dones són violentades i si poden ser llogades o comprades”.

Tampoc és possible una societat en igualtat si més de 1.000 dones han estat assassinades des del 2003, ha assegurat Lastra. “Fa temps escoltava a Francina dir que combatre la violència masclista és el tema més important de Balears, d’Espanya i del món, i les socialistes convertim les paraules en fets”. Per això, ha concretat la vicesecretària general del PSOE, “el Govern de Balears ha impulsat el pacte contra la violència masclista, la formació del professorat, la preparació específica del personal sanitari, el reforç de la protecció i l’empar a les víctimes de la violència masclista i la prevenció en coordinació amb els Consells Insulars”.

I també perquè les socialistes “convertim les paraules en fets, el Govern d’Espanya ha destinat més de 4 milions d’euros a la lluita contra la violència masclista a Balears, amb programes d’assistència social a víctimes de violència masclista i atenció de menors, a millorar la coordinació i a plans personalitzats per les víctimes d’agressions”.

Finalment, la dirigent socialista ha confirmat que “estam fent feina perquè la llei del “sí és sí” sigui una realitat com més aviat millor”.

Per part seva, la secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE, Sílvia Cano, ha remarcat com la pandèmia “ens ha ensenyat que les dones sempre són les més afectades per les crisis”, de la mateixa manera que ha aprofitat per fer un agraïment “a totes les professionals sanitàries, caixeres, professores, periodistes i treballadores de tots els sectors que aquests mesos de pandèmia han ajudat a fer que tothom tiri endavant”.

Cano s’ha mostrat conscient que hi ha situacions de desigualtat que s’han agreujat durant la pandèmia: “la pobresa segueix tenint cara de dona, la càrrega familiar i les cures segueixen corresponent a les dones i la precarietat laboral continua afectant en major part a la dona”, per a la qual cosa “no ens podem resignar i hem de batallar per prendre mesures i afrontar les desigualtats amb polítiques”.

De fet, la secretària d’Igualtat ha enumerat tot allò que s’està fent des de les institucions per avançar en igualtat, com el SOIB Dona que permet garantir un any de feina des de l’administració pública a dones víctimes de violència masclista; el reforçament dels serveis d’acompanyament i atenció telefònica de les dones víctimes; el programa amb el qual s’ajuda a dones emprenedores a muntar el seu negoci o el tancament dels prostíbuls, sobre els quals Cano ha reivindicat que “és un debat que hem d’obrir perquè aquest tancament no quedi aquí i aquests centres d’explotació sexual no es puguin obrir mai més”.

Per tot plegat, “mentre hi hagi una dona que pateixi violència masclista, que cobri menys, que sigui discriminada o pateixi alguna desigualtat, allà estarà el Partit Socialista”, ha assegurat Cano, qui ha acabat defensant que “la pandèmia ens ha ensenyat la necessitat de lluitar dia a dia per tot el que hem aconseguit en matèria d’igualtat perquè els perills del retrocés són molt reals i hem de cuidar i cultivar cada dia tot el que hem aconseguit”.

 La secretària general del PSOE Menorca i presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha reivindicat que “és important seguir avançant en la reivindicació dels nostres drets, però ho hem de fer amb seguretat, fent feina pel que és important malgrat que ara estem abordant el que és urgent i no deixant de banda els temes que són subjacents a la nostra societat, com la igualtat”.

A més a més, Mora ha posat èmfasi en la importància del fet que “la sortida de la crisi de la COVID ha de ser feminista o no serà”.

Finalment, el secretari general del PSOE Maó i batle del municipi, Héctor Pons, ha apuntat que “malgrat les restriccions, hem de tenir clar que aquest 8M no és un duel entre la salut i la reivindicació, hem de continuar sent reivindicatius per aquells mitjans que no posen en risc la salut”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.