Actes 8 Març

Agricultura presenta ‘Reversible’, una campanya sobre la necessitat de la corresponsabilitat «per avançar cap a la igualtat real» en el sector primari

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha presentat la seva campanya amb motiu del 8M, Dia de la Dona; amb el lema Reversible, vol posar l’accent en la corresponsabilitat per avançar cap a la igualtat real al sector primari.

La campanya, finançada per l’Institut Balear de la Dona, consta d’una guia de bones pràctiques, cartelleria i quatre vídeos en format Tiktokprotagonitzats pels actors Pep Noguera i Malu Morro -Diabéticas Aceleradas-, que en clau d’humor, han volgut interpretar algunes de les reivindicacions del sector primari balear, com la importància del repartiment de tasques i del temps d’oci o la necessitat de visibilitzar la dona en les feines del sector, entre d’altres.

La cap de gabinet de la conselleria, Mar Mas, ha explicat durant la presentació que aquesta campanya «s’emmarca dins l’Agenda Balear 2030 i té com a objectiu reduir les desigualtats per aconseguir visibilitzar les dones en el sector primari». Mas també ha subratllat que «necessitem una societat eficaç, sense discriminació i plena d’oportunitats i drets per a la meitat de la població. Això passa per la corresponsabilitat com eina necessària per avançar cap a una igualtat reial, econòmica i social».

Per la seva banda, Maria Duran, directora de l’Institut Balear de la Dona, ha assenyalat que l’objectiu en comú d’ambdues institucions està molt clar: «Volem arribar a la paritat en tots els aspectes i a tots els sectors de la societat, i la pagesia no pot quedar fora. O sumen dones i homes per igual o ja sabem com era el món abans». Sobre la campanya, les Diabéticas Aceleradas han volgut fer una petita paròdia i deixar clar que «hem de ser reversibles sempre». «Els homes poden fer l’arròs brut perfectament i les dones estar jugant a cartes, i no passa res», han dit.

Els quatre vídeos, que es promocionaran a través de les xarxes socials de la conselleria, de l’IBDona i de la companyia de teatre, tracten quatre escenes quotidianes d’una parella al camp en les quals s’intercanvien les tasques: «Amb aquests vídeos volem posar en relleu que no hi ha cap treball masculí o femení, i que les feines de la llar han de compartir-se, perquè així aconseguirem que les dones disposin també de temps lliure per formar-se, per al seu oci o per a empoderar-se», ha destacat Mas.

A més dels vídeos, des de la conselleria s’ha editat també una guia de bones pràctiques en col·laboració amb el grup motor del Pla d’Igualtat per al sector primari, en la qual es detallen algunes claus per assolir la igualtat. A partir de la pregunta ‘Sabies que les vaques no donen llet?’ es plantegen una sèrie d’accions sobre les què actuar quant al repartiment de les tasques de la llar i les cures d’infants i adults, però també per visibilitzar les dones al sector pesquer, posar en relleu la necessitat de la igualtat en la presa de decisions i en el reconeixement salarial o la titularitat compartida de les explotacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.