Mesures per a reactivar l’economia per a tots els sectors i la ciutadania

El proper 18 de març es celebrarà el plenari on es debatran les mesures, més que necessàries, que ha de posar en marxa l’Ajuntament de Ciutadella per a reactivar l’economia, malferida, per a molts de ciutadellencs i ciutadellenques i,  per a empresaris de tots els sectors, que han vist com les seves economies, el seu dia a dia ha entrat en crisis i recessió.

Des de l’Ajuntament s’ha de tenir ben en compte que molts de ciutadans i ciutadanes estan en ERTE o sense feina i sobrevivint a base de subsidis  amb els que es fa ben difícil arribar a final de mes. És per tant idò necessari, no ajornar, sinó davallar o deixar de cobrar certs impostos com l’IBI, taxes de fems, aigua i demés impostos directes i indirectes que han de patir les llars ciutadellenques.

De la mateixa manera s’ha de tenir en compte als petits autònoms de temporada i als autònoms associatius, que són els que pitjor part s’han emportat al quedar totalment desatesos davant els seus negocis, que han vist com la temporada va ser molt curta i,  han de pagar lloguers tot l’any, com han de fer front a les despeses i han de seguir pagant els impostos del municipi sense cap tipus de rebaixa i sense les ajudes que han rebut altres col·lectius.

Pel que fa al sector de la restauració, opinam que la solució no és augmentar el volum de les terrasses. De fet els bars i restaurants que en tenen han treballat bastant bé i de manera especial al llarg de tot l’estiu on hi ha hagut coes de gent esperant taula. On sí s’ha de trobar una solució urgent és per a aquells que no disposen de terrassa, per a aquells que no poden posar una terrassa a un determinat lloc i veuen con altres sí ho poden fer. Per ajudar a l’hosteleria i la restauració hi ha que ajudar davallant impostos a aquells que no han pogut obrir, a aquells que han hagut de tancar els seus interiors, i ajudar en la compra d’aparells de ventilació, regeneració d’aire i fer possible que almanco puguin obrir fins les 8 de fosquet i no fins les 5.

L’Ajuntament de Ciutadella té un superàvit de més de 30 milions d’euros als bancs, i és en moments com aquests que l’ha d’emprar, com ho va fer en moments passats com la grip del 18, com la postguerra i en aquells moments de gran crisi econòmica.

 

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *