La presidenta Armengol anuncia el pas d’Eivissa al nivell 3 d’alerta sanitària i l’aixecament del tancament perimetral de l’illa Les reunions socials podran ser de 6 persones a l’interior i a l’exterior, tot i que durant la Setmana Santa a l’interior es limitaran a persones convivents

El Govern aprovarà demà el pas de l’illa d’Eivissa al nivell 3 d’alerta sanitària i el proper dilluns l’illa deixarà d’estar en situació de tancament perimetral. Així ho ha anunciat la presidenta, Francina Armengol, durant la seva compareixença posterior a una reunió duita a terme amb el consell insular i els ajuntaments de l’illa i a la celebració de la Mesa de Diàleg Social, en la qual ha participat de manera telemàtica des de la seu del Consell Insular d’Eivissa.

Armengol ha agraït als ciutadans i ciutadanes el «seu comportament exemplar» perquè «malgrat totes les dificultats hem pogut tombar una corba que ens preocupava moltíssim». En aquest sentit, ha dit que «tenim unes xifres sanitàries molt millors, gràcies que les restriccions han funcionat i gràcies sobretot al compromís ciutadà i al compromís dels treballadors i empresaris d’aquesta illa per fer front a una situació molt complicada».

Així mateix, ha deixat clar que hi ha acord institucional en la convicció que «la desescalada ha de ser lenta necessàriament per ser segura». «Seguim amb la mateixa prioritat: salvar vides i poder reactivar la nostra economia de forma segura i evitar errors que s’hagin pogut cometre anteriorment», ha indicat la presidenta.

Noves mesures

El pas a nivell 3 de l’illa d’Eivissa implicarà que les reunions socials i familiars, fins ara limitades a membres del mateix nucli de convivència, passin a poder ser d’un màxim de 6 persones i de dos nuclis de convivència tant en espais interiors com en espais exteriors. Una altra novetat rellevant és que la restauració podrà tornar a obrir les seves terrasses, tot i que ho haurà de fer respectant el límit del 50 % de la capacitat màxima i un màxim de 4 persones per taula, pertanyents a dos nuclis de convivència. L’hora de tancament, a més, s’estableix a les 17.00 hores.

Aquestes mesures entraran en vigor el proper dilluns dia 15 i seran vigents fins dia 11 d’abril. Ara bé, a partir del 26 de març, les reunions en espais interiors privats només podran ser de persones convivents a totes les illes, tal com es va decidir ahir en el Consell Interterritorial de Salut, per tal d’evitar un augment de contagis durant el període de Setmana Santa. La resta de mesures, en canvi, entraran en vigor aquest dissabte i seran vigents fins a l’11 d’abril.

Pel que fa al comerç, la capacitat s’incrementa del 30 % actual fins al 50 %, tant en el petit comerç com a les grans superfícies. Aquestes, a més, podran obrir en cap de setmana i tots els comerços hauran de tancar les portes com a màxim a les 20.00 hores.

En l’àmbit esportiu, la principal novetat és que en els gimnasos es podran fer algunes activitats mantenint el màxim del 30 % de capacitat. Així mateix, es manté la prohibició de públic i la suspensió de les competicions d’esports d’equip i de contacte, excepte si aquestes són estatals, i es permetrà un màxim de tres entrenaments setmanals d’esports d’equip i de contacte, ara amb possibilitat de contacte físic per a esportistes federats a partir de 12 anys.

D’altra banda, s’amplia de 6 a 10 el nombre de persones que poden participar en activitats físiques a l’aire lliure, com les excursions.

Altres modificacions que implica el canvi de nivell és que es podran fer activitats en espais culturals no habituals, amb un màxim del 30 % de capacitat a l’interior i un màxim de 100 persones tant a l’interior com a l’exterior. També passen a estar permesos els congressos, les reunions de negoci i les conferències, amb un límit de 50 persones i un 50 % de capacitat a l’interior i un màxim de 80 persones a l’exterior.

Una altra novetat destacable és que els clubs de gent gran podran tornar a obrir, però només per a activitats dirigides d’un màxim de sis persones i sense superar el 30 % de capacitat. No s’hi podrà oferir servei de bar i els usuaris tampoc hi podran consumir aliments.

Pel que fa a les platges, hauran de continuar tancades durant la nit, però s’introdueix la possibilitat que els ajuntaments puguin modificar l’horari de tancament, si ho consideren oportú.

En referència al toc de queda, aquest es manté a les 22.00 hores a totes les illes per igual.

Entrada en vigor i vigència

Totes les noves mesures entraran en vigor aquest dissabte, dia 13, excepte les que afecten les reunions socials i la restauració, que ho faran dilluns dia 15. A més, seran vigents durant un període més llarg que l’habitual de dues setmanes, per tal d’incloure el període de Setmana Santa. Així doncs, la previsió és que romanguin en vigor fins al dia 11 d’abril.

Les noves mesures, que s’aprovaran en el Consell de Govern extraordinari de demà, inclouen les acordades ahir en el Consell Interterritorial de Salut. Per tant, en el període comprès entre el 26 de març i l’11 d’abril, les reunions en espais interiors privats hauran de ser només de persones convivents.

Fi del tancament perimetral

Pel que fa al tancament perimetral de l’illa, vigent des del passat 23 de gener, s’aixecarà a partir del proper dilluns. Per tant, l’entrada i sortida a l’illa d’Eivissa ja no estarà limitada als desplaçaments pels motius que estableix l’estat d’alarma, sinó que serà lliure, sempre que es compleixin les obligacions de control, com són les proves PCR negatives per a passatgers provinents de comunitats autònomes que tenen una incidència per damunt dels 100 casos per cada 100.000 habitants.

Situació epidemiològica a Eivissa

El canvi de nivell a l’illa d’Eivissa respon a una millora dels seus indicadors epidemiològics, amb un descens consolidat de la transmissió i una incidència acumulada a 14 dies al voltant dels 60 casos en els darrers dies (avui és de 54 casos). Cal tenir en compte, a més, que l’illa ha viscut una situació molt complicada i va arribar fins als 2.294 casos per 100.000 habitants el passat dia 25 de gener, una xifra que multiplicava per 16 la registrada tan sols un mes abans, el 25 de desembre, quan la IA a 14 dies era de 138 casos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.